Life&style 09. veljače 2021.

5 vježbi za ravan trbuh, a nisu trbušnjaci - možeš ih raditi u stojećem položaju

Shutterstock.
  • Želiš ravan trbuh, ali ne želiš raditi naporne trbušnjake ili plankove? 
  • Bez brige, naravno da postoji rješenje! 
  • Isprobaj ovih pet vježbi za trbušnjake, koje se izvode u stojećem položaju

Mučiš se sa zamornim fitness vježbama na podu kako bi imala ravan trbuh? Postoji i drugi način! Isprobaj stojeće vježbe za trbuh! Vježbe su raznolike i zabavne! Uostalom, uvjeri se sama!

Vježba za trbuh u stojećem položaju: otklon trupa 

Za ovu vježbu trebat će ti dvije bučice ili nešto slično, na primjer dvije pune plastične boce s vodom. Stani uspravno s nogama u širini kukova. U svakoj ruci drži po bučicu. Zatim ispruži obje ruke okomito iznad glave.

Savij tijelo naizmjence na lijevu i desnu stranu. Radi ove vježbe polako i osjećaj kako se trbušni mišići zatežu. Važno je da leđa i vrat budu što uspravniji. Ponovi vježbu oko 15 puta po strani.

Kick crunch

Za sljedeću vježbu najprije uspravno stani. Zatim lagano iskorači s desnom nogom prema naprijed. Ruke drži ravno uz tijelo.

Zatim podigni lijevu nogu (neka bude ravna) prema naprijed što je više moguće. Istovremeno ispruži desnu ruku i pokušaj dodirnuti lijevu nogu. U međuvremenu svjesno napni trbušne mišiće. Ponovi vježbu 15 puta, a zatim promijeni stranu.

Treniraj trbušne mišiće sa side crunchom

Stani uspravno, koljena drži u širini bokova te lagano savijena. Ispruži ruke u visini ramena i savij ih na 90 stupnjeva. Podlaktice neka tvore okomitu liniju, a ruke i stisnute šake usmjerene su prema stropu. Sad kreni s jednom stranom.

Možda vas zanima... Vrijeme je! S ovih 5 vježbi ćeš se polako, ali sigurno, vratiti u formu Rubrika Life&style Life&style

Na primjer, prvo savij desnu nogu i gurni desno koljeno do desnog lakta. Zategni trbušnjake i pokušaj pomicati samo noge, a ne ruke. Ponovi ovu vježbu 15 puta po strani.

ABC s medicinkom

Za četvrtu vježbu treba ti medicinska lopta. Vježbu možeš raditi i s bučicom ili sličnim teškim predmetom. Uspravi se ispruženih nogu. Stopala su u širini bokova.

Ruke drže teret ispružene vodoravno prema naprijed. Kao što i samo ime govori, radi o ABC-u. Raširenih ruku povuci slova ABC po zraku. Trbušni mišići neka budu napeti za vrijeme izvođenja.

Možda vas zanima... Za ove fitness vježbe potrebna nam je naša omiljen sprava - kauč! Rubrika Life&style Life&style

Vaga u stojećem položaju 

U posljednjoj vježbi možeš trenirati ravnotežu i trbuh. Stani uspravno s nogama jednom do druge. Sada prebaci svoju težinu na lijevu nogu. Zatim savij gornji dio tijela prema naprijed, ruke su ispružene okomito iznad glave, a zatim tvore liniju paralelnu s podom.

Istovremeno istegni desnu nogu vodoravno prema gore. Noga bi trebala stvarati što ravniju liniju s leđima i rukama. Pokušaj održati ravnotežu oko 10 sekundi. Ponovi vježbu i zamijeni noge.

Komentari 0