Life&style

Evo kako ćeš od kore od samo jedne naranče napraviti super učinkovito sredstvo za čišćenje

  • Pokušavaš proizvesti manje otpada i što više koristiti ostatke? 
  • Onda imamo ideju za koru od naranče koja ti ostane kod kuće
  • Od nje možeš napraviti sjajno sredstvo za čišćenje

Ako voliš jesti naranče ili pripremati svježe iscijeđeni sok od naranče, onda vjerojatno znaš za ovaj problem: mirisna kora završi u organskom otpadu, zar ne? Međutim, neće završiti kao otpad ako od nje napraviš sredstvo za čišćenje! To je fenomenalna win-win situacija. Od otpada možeš napraviti nešto novo, a zatim time čistiti održivo bez umjetnih sastojaka. Uz to, ovo sredstvo za čišćenje od kore od naranče brzo djeluje, izvrsno miriše i održivo je.

Možda vas zanima Internet je oduševljen trikom uz koji se i grozno zagorene tave i pekači mogu očistiti kao od šale Rubrika Life&style Life&style

Za domaće sredstvo za čišćenje od narančine kore moraš napraviti sljedeće…

Koru organske naranče stavi u keramičku posudu ili posudu od stakla koja se može zatvoriti te kompletno prelij bistrim octom (npr. jabučnim octom). Narančina kora treba pri tome biti potpuno prekrivena pa ćeš je možda morati pritisnuti nekim predmetom. Zatim pusti da odstoji dva do tri tjedna. Za to vrijeme se esencijalna ulja cijede iz narančine kore i ulaze u ocat. Kad ocat s vremenom potamni i cijela stvar snažno miriše na agrume, sredstvo za čišćenje je spremno. Sada se kroz sito može uliti u bočicu s raspršivačem i koristiti. Sredstvo za čišćenje od narančine kore osobito je pogodno za čišćenje masnoće na kuhinjskom pultu, ormarima ili radnim pločama.

Savjet: ako dodaš mrvicu deterdženta, sredstvo za čišćenje lakše ćeš koristiti na glatkim površinama.

Možda vas zanima Ovih 5 stvari nikada ne bi trebala čistiti octom, jedna će te posebno iznenaditi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    thank you