Life&style

Internet je oduševljen trikom uz koji se i grozno zagorene tave i pekači mogu očistiti kao od šale

  • Događa se i najboljima - jela nam ponekad ne uspiju, a što je još gore iz nas ostaje uništeno posuđe
  • No, za neki kuhinjski inventar poput protvana ima spasa i to uz pomoć trika kojeg je pokazala korisnica TikToka
  • Naime, ona je svoj protvan s brutalno zagorenim mrljama uspjela vratiti u život uz pomoć Coca-Cole bez šećera

Fini ručkovi poput nedjeljnog pečenja prava su ugoda koja uljepša zajednička druženja, zar ne? S tim će se složiti barem dio obitelji koji će imati vremena češkati se po trbuščiću nakon zalogaja, ali što je s domaćinima koji će morati prihvatiti čišćenja pekača, tava i ostalog posuđa? Još gore, što je s onima koji svoja jela unište do neprepoznatljivosti, a njihovi protvani izgledaju kao da im nema spasa?

Možda vas zanima Mama podijelila čarobnu tehniku čišćenja - evo kako ćeš očistiti pećnicu dok spavaš! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Rješenje za tvrdokorne mrlje u pekačima, pa čak i one zagorene, pougljene zbog kojih bi možda pomislila pleh baciti u kantu za smeće, ponudili su na TikToku. Korisnica @Sisterpledgecleans očistila baš takve tvrdoglave zagorene mrlje koristeći dijetnu Coca-Colu, a rezultati su impresivni. 

Gotovo cijela površina njezinog pleha bila je prekrivena zagorenim ostacima za koje je izgledalo malo vjerojatno da se mogu skinuti ribanjem

No, umjesto mišića korisnica je upotrijebila dijetnu Colu. Pićem je u cijelosti prekrila dno pekača te je tako ostavila preko noći. Sljedeći dan sastrugala je zagorene dijelove uz pomoć spužve te vode i deterdženta za pranje suđa. 

@sisterpledgecleans

#cleaninghacks #colacola #colacleaning #fyp #hack #burnedfood

♬ Fire - Official Sound Studio

U samo nekoliko poteza pleh je sasvim promijenio boju, a najbolje što je cijeli posao odradila zapravo Cola. Isplati se isprobati, zer ne?

Photo: Shutterstock

Komentari 0