Life&style
Džin tonik sorbet

Džin tonik na drukčiji način: ovo ljeto omiljeni koktel jedemo kao sorbet, na mariniranim krastavcima!

  • Svi volimo popiti osvježavajući džin tonik u toploj ljetnoj večeri
  • Međutim, zašto ne bismo otišli korak dalje i poslužili džin tonik kao osvježavajući ledeni sorbet
  • Džin tonik sorbet idealan je ljetni desert koji će oduševiti goste, a koji sama lako možeš spraviti kod kuće

Kako su počeli vrući dani, sve više razmišljamo o čaši hladnog pića ili nekom ledenom desertu koji će nas osvježiti. A kad spojimo te dvije ideje u jednu, dobijemo džin tonik sorbet, koji možeš napraviti sa ili bez aparata za sladoled. Osvježavajući i vrlo jednostavan za napraviti, ovaj recept za džin tonik sorbet idealan je za uživanje tijekom ljetnih vrućina, ali i u bilo koje doba godine. Premda je riječ o sorbetu, čista i oštra nota džin tonika sačuvana je i jednostavno asocira na sunčane ljetne dane.

Recept za džin tonik sorbet

Sastojci za 8 porcija:

Za sorbet:

• 500 ml tonika

• 100 grama šećera za želiranje (2:1)

• ½ žličice mljevenog rogača za zgušnjavanje

• 50 ml džina

• 2 žlice soka od limete

Za krastavce:

• 6 mini krastavaca (svaki po 40 g)

• 2 prstohvata soli

• 100 ml soka od limete

• 75 g šećera

• 1 vrh noža ksantan gume za zgušnjavanje 

Za ukras:

• 1 organska limeta

 | Autor: Bourbon and Honey Bourbon and Honey Foto: Bourbon and Honey, džin tonik sorbet

Tjestenina s tikvicama i sirom Možda vas zanima Ova 15-minutna tjestenina s tikvicama donijet će sunce na tanjur, čak i za kišnih dana Rubrika Life&style Life&style

Džin tonik sorbet - priprema:

1. Za sorbet: Tonik i šećer za želiranje kuhaj dok se šećer ne otopi. Dodaj rogač, džin i sok od limete, neprestano miješajući. Makni lonac sa vatre i ostavi da se smjesa potpuno ohladi. Zamrzni u aparatu za sladoled oko 30-40 minuta dok ne postane kremast. Ulij sorbet u posudu za zamrzavanje te stavi u zamrzivač najmanje na sat vremena. Bez aparata za sladoled: smjesu izlij u posudu za pečenje i zamrzni; Svakih 20 minuta dobro promiješaj vilicom ili mikserom kako bi se sladoled zamrznuo i bio kremast, a kristalići leda ostali što manji.

2. Za krastavce: Krastavce operi, posuši i uzdužno nareži na tanke ploške. Pomiješaj ih sa solju i ostavi da odstoje 20 minuta. U međuvremenu zakuhaj sok limete i šećer, umiješaj ksantan gumu i ohladi smjesu. Kad je smjesa želirana, stapnim mikserom napravi pire. Ploške krastavca dobro ocijedi u cjedilu i mariniraj u pireu od limete oko 15 minuta.

3. Za ukras: Limetu isperi vrućom vodom, posuši i oguli koru u tankim trakicama. Ocijedi kriške krastavca i stavi ih u prethodno ohlađene čaše. U svaku stavi otprilike ½ žlice pirea od limete. Sorbet oblikuj u kuglice, stavi na vrh i pospi s malo korice od limete. Posluži odmah.

 | Autor: Diary Diary Diary Diary

Možda vas zanima Osvježavajući Raffaello kolač s jagodama i kokosom? Ne može biti loše! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @craken1982
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    br 1 tonik