- Nakon kratkog zahlađenja s nestrpljenjem očekujemo povratak toplijih dana
- A to znači i više druženja s dragim ljudima na otvorenom, u vrtovima, na terasama ili na vikendicama
- Ovaj džin tonik kolač zasigurno će biti pravi hit svakog okupljanja, a veliki mu je plus i činjenica da se jednostavno spravlja
- Pročitaj također: Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje
Džin tonik kolač? Sada je gotovo sigurno zakucalo srce svakog ljubitelja koktela. Moramo ti odmah nešto otkriti: jednom kada ispečeš ovaj super sočni kolač, stavljat ćeš ga često na popis za pečenje. Naime, spravlja se vrlo brzo i jednostavno, ima super sočan, svjež i delikatan okus, a i može se idealno zamrznuti u porcijama – ako ostane išta…
Sastojci za džin tonik kolač
Za tijesto:
• 200 g mekog maslaca
• 170 g šećera
• 1 prstohvat soli
• 4 jaja
• 230 g pšeničnog brašna (tip 400 ili 405)
• 3 žličice praška za pecivo
• 50 ml džina
• 50 ml tonika
• 1 organska limeta
• malo maslaca za kalup
Za sirup:
• 100 ml tonika
• 50 g šećera
Za glazuru:
• 150 g šećera u prahu
• 2 žlice džina
• 1 organska limeta
Džin tonik kolač - priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilatorska pećnica 160 stupnjeva). Namasti kalup za kruh (23 x 10 cm) ili upotrijebi silikonski kalup. Za izradu tijesta umuti mekani maslac sa šećerom i soli dok ne postane pjenast.
2. Postupno dodaj jaja u smjesu maslaca i nastavi tući. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i umiješaj u tijesto naizmjenično sa džinom i tonikom.
3. Operi limetu vrućom vodom, posuši je i nasitno naribaj koru. Umiješaj koru u tijesto. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i zagladi ga. Peci u donjoj trećini zagrijane pećnice oko sat vremena.
4. U međuvremenu prereži i ocijedi naribanu limetu za sirup. Kuhaj sok od limete s tonikom i šećerom u loncu oko 3-4 minute dok se šećer potpuno ne otopi i ne dobiješ malo gusti sirup. Makni lonac s vatre pa ostavi sa strane.
5. Gotovi, vrući biskvit nekoliko puta probodi štapićem odozgo. S pomoću kista nanesi sirup na kolač i ostavite da ga upije. Zatim ostavi da se kolač potpuno ohladi.
6. Izvadi kolač iz kalupa. Za glazuru pomiješaj šećer u prahu i džin u gustu glazuru i premaži time kolač. Operi limetu vrućom vodom, posuši je te nareži na tanke ploške. Ukrasi kolač kriškama limete.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.