Life&style
Džin tonik protiv peludne alergije

Džin tonik može ublažiti simptome alergije na pelud? Ovo istraživanje je donijelo zanimljive rezultate

  • Antihistaminici? Sprej za nos? Suze i peckanje očiju, nepca i nosa? 
  • Svi koji pate od alergija u proljeće imaju neugodne simptome uzrokovane takozvanom peludnom groznicom ili alergijskim rinitisom 
  • Od sada bismo sve to mogli izbjeći, jer bi jedno od naših omiljenih pića moglo biti rješenje za problem s peludi

Neki ljudi vide predivno rascvjetanu cvjetnu livadu, mirnu, punu života, tako opuštajuću... Alergičari vide samo jedno: patnju! Svrbež očiju, peckanje nepca i napadaji kihanja neugodne su posljedice cvjetanja trave, cvijeća i drveća. Sada britanski znanstvenici iz Asthma UK tvrde da su u nedavnom istraživanju otkrili da džin može pomoći osobama koje pate peludne groznice.

 | Autor: Unsplash/Johen Redman Unsplash/Johen Redman

Džin tonik pomaže kod peludne groznice

Bilo pivo, vino ili liker, alkohol sadrži histamine koji obično pojačavaju simptome peludne groznice i povećavaju alergiju na pelud. Bistra alkoholna pića, poput džina i votke, imaju manje histamina pa ih bez problema mogu piti i alergičari. Kažu da džin sadrži još jedno tajno oružje protiv peludne groznice: antihistaminike, koji mogu ublažiti simptome peludne groznice - poput lijekova!

Možda vas zanima Ako ga još ne koristiš, možda bi trebala - masažeri za vlasište koji potiču rast i zdravlje kose Rubrika Beauty Beauty

Prema Asthma UK, 75 posto ispitanika koji pate od peludne groznice reklo je da određene vrste alkohola mogu potaknuti njihove alergije, zbog histamina i sulfita, koji se obično nalaze u tamnijim, fermentiranim pićima kao što su pivo i crno vino. Međutim, bistra alkoholna pića poput votke i džina imaju niske razine histamina, što zapravo može biti korisno za ljude sklone alergijama.

 | Autor: Unsplash/Sexto Abismo | Ginebra Surrealista Unsplash/Sexto Abismo | Ginebra Surrealista

Od sada planiraš svako jutro popiti koju čašu džin tonika? Bolje ne, ali ponekad ti večernja čašica neće naškoditi. Možda je ova vijest o džinu najbolja stvar koju su alergični na pelud čuli nakon dugo vremena? Nećemo onda kvariti veselje time što nama to više zvuči kao da džin neće naškoditi nego da će olakšati simptome i zato... Živjeli!

Možda vas zanima Koliko su redovite manikure zapravo pogubne za zdravlje noktiju? Imamo sve odgovore Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash/Jez Timms
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobar je znaci