Life&style
Tjestenina s tikvicama i sirom

Ova 15-minutna tjestenina s tikvicama donijet će sunce na tanjur, čak i za kišnih dana

  • Jela s tjesteninom uvijek su omiljena – velikim i malim gurmanima
  • A ova tjestenina s tikvicama i ricottom naš je apsolutni favorit za ovo ljeto 
  • Osnovni recept može se kombinirati na više načina, a i jelo se spravlja za samo 15 minuta

Jednostavno, dobro, svestrano: Tjestenina s tikvicama i ricottom jelo je koje te može spasiti u mnogim prilikama – primjerice, kada spontano dođu gosti. Za pripremu ovog ukusnog jela od tjestenine, savršenog za proljeće i ljeto, potrebno je tek 15 minuta vremena, a okus je doista – ljetni! 

Recept za tjesteninu s tikvicama i ricottom

Sastojci

• ½  glavice luka

• 300 g tikvica

• sol

• papar

• 200 g kratke tjestenine

• 200 g ricotte

• 1 bio limun

• djevičansko maslinovo ulje (po želji)

• svježi peršin

• svježi bosiljak

• sjeckani bademi

• pinjoli (količina po ukusu)

• pesto (po želji, ovisno o ukusu)

 | Autor: Instagram @silviacollocaofficial Instagram @silviacollocaofficial Instagram @silviacollocaofficial

Možda vas zanima Miris bazge se posvuda širi: imamo recept za osvježavajući koktel s njenim aromama. Ima i alkohola... Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Nasjeckaj luk pa ga propirjaj na tavi na ulju.

2. Nareži tikvice na tanke ploške s pomoću rezača za povrće pa dodaj luku.

3. Nastavi pirjati dok tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta. Posoli i popapri.

4. Skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi da bude al dente.

5. Začini ricotta sir solju i paprom te dodaj malo naribane kore od limuna, malo ulja i žlicu vode od kuhanja tjestenine.

6. Tikvicama u tavi dodaj tjesteninu te zatim dodaj ricottu i po potrebi još malo vode od kuhanja tjestenine.

7. Posluži s nasjeckanim peršinom i bosiljkom te šakom prženih badema i pinjola.

8. Po želji možeš oplemeniti jelo žlicom pesta od bosiljka.

 | Autor: Instagram @silviacollocaofficial Instagram @silviacollocaofficial Foto: Instagram @silviacollocaofficial

Tjestenina od tikvica i ricotte s pistacijama

U receptu se tjestenini od ricotte i tikvica dodaju nasjeckani bademi - ali izvrsno idu i pistacije. Možeš ih jednostavno grubo nasjeckati te posuti po tjestenini za hrskavu notu. Za razliku od badema, pistacije su izdašnije i stoga su dobra alternativa parmezanu. Također imaju lijepu zelenu boju i zato se izvrsno slažu s tikvicama.

Možda vas zanima Brzi cheesecake po receptu Gordona Ramsayja – s njegovim trikom ne troši se vrijeme na hlađenje Rubrika Life&style Life&style
Photo: edeka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mljac