- I lavanda i limun su sinonimi za Mediteran, a kombinacija njihovih okusa u trenu će nas odvesti negdje na amalfijsku obalu ili jug Francuske
- Oduševio nas je recept za domaći sladoled od ove dvije mediteranske namirnice koji je još k tome zdrav koliko god sladoled može biti
- Uz sve to, serviramo li ga u samim limunima, bit će najšarmantniji dodatak našem stolu
- Pročitaj više: Ovo je sigurno najslađa vijest dana: Postoji Lindt sladoled, a evo gdje ga se može probati
Otkako sam prije nekoliko godina imala prilike isprobati sladoled od lavande, redovito tragam za slastičarnicama koje ga rade, najčešće bezuspješno jer ih je iz nekog nepoznatog mi razloga jako malo. Baš zato sam se oduševila kada sam na Instagramu ugledala recept za domaći sladoled od limuna i lavande koji, ne samo da je savršena kombinacija okusa Mediterana i savršeno osvježenje za vruće dane, već je i zdrav koliko god sladoled zdrav može biti.
Recept je veganski, možda malčice zahtjevniji za pripremu od ostalih, manje zdravih, ali jednostavnijih verzija, ali apsolutno vrijedan svog truda. Okus mu je toliko božanstven da ćemo u trenu imai osjećaj da smo otputovali negdje na amalfijsku obalu ili jug Francuske, a k tome će, serviramo li ga u izdubljenim čašicama od pravih limuna biti najšarmantniji dodatak našem stolu!
Sastojci
- Limuni
- Kokos krema
- Vegansko zaslađeno kondenzirano mlijeko
- Zobeno ili bademovo mlijeko
- Sušena lavanda za kuhanje
- Ekstrakt bazge u prahu
- Plava spirulina u prahu
Priprema
1. Prije pripreme samog sladoleda, poželjno je dan ranije izdubiti čašice od limuna i zamrznuti ih kako bi bile savršeno ohlađene za serviranje te unaprijed zamrznuti limun i kocke od kokosovog mlijeka
2. Sve što je potrebno učiniti je odrezati dno limuna kako bi 'čašica' mogla stajati uspravno, odrezati dio pri vrhu za šeširić kojim ćemo poklopiti sladoled, a zatim žlicom izdubiti unutrašnjost koju također zamrzavamo i koristimo prilikom pripreme sladoleda
3. Kocke od kokosovog mlijeka najbolje je napraviti korištenjem kokosove kreme iz konzerve, a može se koristiti i punomasno kokosovo mlijeko, odnosno onaj njegov čvrsti dio s vrha
4. Kokosovo mlijeko je potrebno uliti u silikonske kalupe za led i zamrznuti do pripreme sladoleda
5. Jednom kada imamo sve spremno, u blender jednostavno ubacimo sve sastojke, izmiksamo ih na najvećoj brzini dok se ne sjedine et voila, naš sladoled je spreman
6. Možemo ga jesti odmah nakon spravljanja ili ga dodatno ohladiti u zamrzivaču
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.