Life&style

Hladna krema servirana u kori limuna novi je hit desert s društvenih mreža

Za ovaj ukusni desert trebaju nam samo limun, gusto vrhnje za šlag i šećer, a ovo čudo za kojim luduju TikTok i Instagram nazivaju posset od limuna (enciklopedija kaže da je posset toplo piće od mlijeka usirenog vinom ili pivom i često začinjenog, koje je bilo popularno u Srednjem vijeku, pa sve do 19. stoljeća). Stvarno ne zvuči posebno primamljivo, ali to te ne treba odvratiti od ove slastice - stvarno je puno ukusnija od ovoga. 

Posset se tijekom godina u kulinarstvu pretvorio u ukusnu panna cottu ili desert poput pudinga, s oporim okusom limuna. A za razliku od panna cotte ili pudinga, u ovom receptu nema ni brašna, niti želatine. Reakcija vrhnja i soka od limuna ono je što zgušnjava ovu kremu. Najljepši dio posseta od limuna je to što je tako jednostavan - ima samo tri sastojka i treba maksimalno 20 minuta da ga pripremimo. 

@soyummy Lemon posset is everyone's favorite 3 ingredient summer dessert! Learn to make it in under 30 seconds 🍋🍋🍋 #soyummy #lemon #posset #threeingredientdessert #citrusseason ♬ Hesitation (Sped Up) - CORBAL & Shiloh Dynasty & LofiCentral

 

Sastojci:

  • 4 limuna
  • 600 ml gustog vrhnja za šlag
  • 200 g šećera

Priprema: 

  1. Naribaj koricu limuna, a limune zatim prepolovi po dužini. Pulpu pažljivo izdubi žlicom, nasjeckaj i ocijedi sok kroz sito.
  2. Stavi vrhnje u veliki lonac sa šećerom i lagano zagrijavaj uz miješanje dok se šećer ne otopi. Pustite da lagano kuha nekoliko minuta.
  3. Ugasi vatru i umiješajte limunovu koricu i sok. Kuhaj još malo (bez da zakipi i uz miješanje) dok se krema ne zgusne.
  4. Podijelite polovice limuna, ohladi na sobnu temperaturu, zatim pažljivo pokrij i hladi najmanje 3 sata ili preko noći.
Možda vas zanima Osim što je prefin, ovaj pahuljasto lagan kolač od limuna ne treba ni peći Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @nurhkasim

Komentari 0