Life&style

Četiri jela u koja bi trebala bez oklijevanja usuti malo sode bikarbone

  • Soda bikarbona jedna je od nasvestranijih stvari koje imaš u smočnici
  • Osim što je dobrodošla kad te muči želudac, ona je i sjajno sredstvo za čišćenje, ali i pomagač pri kuhanju
  • Nisu to samo kolači, pogledaj u koja još jela možeš ubaciti sodu bikarbonu s čudesnim rezultatima

Imamo je u svakoj kući, čak i ako je ne koristimo samo kad nas muči žgaravica ili nadutost. Soda bikarbona pomoći će nam pri čišćenju, ublažiti opekline i ugrize komaraca, uklanja loše mirise, a jako je dobar i kuhinjski chef jer zna nekoliko dobrih trikova. Znamo da se stavlja u kolače umjesto praška za pecivo, no da se može ubaciti i u ova jela vjerojatno nisi čula...

Možda vas zanima Fotografirala je hladnjake i njihove vlasnike pa ih zanimljivo povezala. Što bi tvoj hladnjak rekao o tebi? Rubrika Life&style Life&style

1. Grah

Grah, ali i sve druge grahorice (pri tom posebno mislimo na tvdoglavi slanutak koji se doista kuha cijelu vječnost, a i onda može ostati pretvrd) brže će se skuhati ako u vodu ubaciš sode bikarbone. Možeš ju ubaciti i u vodu u kojoj se grah namače.

2. Kajgana i omlet

Ako želiš da ti kajgana bude pjenasta kao da ju je pripremio vrhunski chef, ubaci četvrtinu žličice sode bikarbone na svaka tri jaja koja mutiš. Vrijedi i za omlet. Bit će lagani i pjenasti.

Možda vas zanima Vrlo nepristojno: Ovo pitanje nikad ne treba postavljati ženama Rubrika Life&style Life&style

3. Konzervirana rajčica

Koliko će rajčica iz konzerve biti kisela razlikuje se od proizvođača do proizvođača, no smeta li te ta kiselost (jednako kao i ona u umaku ili pasati od svježe rajčice) ublažiti je možeš dodajući joj sodu bikarbonu. Bit će više slatkasta, bez da ubacuješ šećer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍅Anxiously awaiting our first ripe tomatoes so I can make this Creamy Tomato Soup with some extra crispy, extra cheesy grilled cheese 🤩 . The recipe uses canned tomatoes which makes it perfect for ANY time of the year, but I always sub in fresh tomatoes when I have them ❤️ . CLICKABLE recipe link in profile @thereciperebel 👈👈 https://www.thereciperebel.com/20-minute-creamy-tomato-soup/ . #f52community #thekitchn #tomatoes #tomatoes🍅 #tomatosoup #tomatoseason #souprecipe #soupseason #easydinner #easymeals #easydinner #huffposttaste #tohfoodie #foodstagram #fbcigers #cookit #marthafood #instafood @thefeedfeed #feedfeed #eeeeeats #rslove #beautifulcuisines #buzzfeast #BHGfood #foodwinewomen #f52grams #TODAYfood #fnceats #thenewhealthy #myallrecipes

A post shared by Ashley | Easy Family Meals (@thereciperebel) on

4. Voće i povrće

Potopiš li voće ili povrće na 12-15 minuta u vodu kojoj si prethodno dodala sode bikarbone, uklonit ćeš s kore gotovo potpuno pesticide kojima je tretirano, što je puno bolje nego da ga guliš. 

Photo: Instagram@londonvegpatch
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    u voce i povrce ne