Life&style 04. veljače 2020.

Ova 3 jednostavna i ukusna jela možeš spraviti sa samo jednim pakiranjem pasiranih rajčica

Shutterstock/Instagram.
  • U svakom domaćinstvu ima barem jedno pakiranje pasiranih rajčica
  • A jela s rajčicama volimo svi – i veliki i mali
  • S ova tri recepta spravit ćeš s lakoćom tri izvrsna jela

Nemaš ideje što bi skuhala? A i kratka si s vremenom? Onda ti predlažemo ova tri jela – u kojima je jedna od glavnih zvijezda pasirana rajčica! Osim što se jela lako spravljaju, preukusna su i neće im odoljeti ni najveći gurmani!

1. Ratatouille

Sastojci:

• 1 patlidžan

• 3 paprike

• 2 tikvice

• 1 glavica luka

• 2 češnja češnjaka

• 1 pakiranje pasirane rajčice

• 3 žlice koncentrata rajčice

• 2 žlice maslinova ulja

• 2 žlice začinskog bilja (npr. ružmarin, origano, timijan…)

• 1 žlica povrtnog temeljca

• sol i papar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I made this flavorful Ratatouille with rice for dinner! It was ready in less than 30 minutes and so delicious. 😍 . The recipe link is in my highlighted Insta stories (@elavegan)! Or search for "Ratatouille elavegan" on Google. 😃 . Have an amazing Tuesday guys! ❤ . https://elavegan.com/easy-ratatouille-recipe/ . . . 🇩🇪 Leckeres Ratatouille mit Reis! Dies war kürzlich mein Abendessen. Fertig in unter 30 Minuten und so köstlich! 😍 . Den Link zum Rezept findet ihr in meinem Profil (@elavegan). 😃 . Ich wünsche euch einen wunderschönen Dienstag Abend! ❤ . . . . . . #veganuary #ratatouille #rice #dinner #glutenfree #vegandinner #whatveganseat #plantbased #veganfood #vegansofig #healthyfood #foodblog #foodblogger #eeeeeats #cleaneating #bestofvegan #veganbombs #buzzfeast #foodgawker #huffposttaste #MakesMeWhole #veganbowls #feedfeed #f52grams

A post shared by Michaela Vais | Food Blogger ♡ (@elavegan) on

Priprema:

Nareži povrće na kockice te začini solju i paprom. Prži patlidžane 5 minuta u tavi. Potom stavi povrće u veliki namašćeni kalup za složenac. Zatim stavi u lonac pasirane rajčice, sol, papar, začinsko bilje, povrtni temeljac, ulje i koncentrat rajčice te zakuhaj umak. Prelij povrće umakom te stavi sve u pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Uživaj u samom jelu, a možeš ga poslužiti i s kruhom ili rižom.

Možda vas zanima... Pojedi svaki dan kupus salatu i vidi što će se dogoditi - plus, donosimo recept za najfiniju kupus-salatu na svijetu Rubrika Life&style Life&style

2. Kremasta tjestenina s rajčicama – od samo tri sastojka

Sastojci:

• 200 g tjestenine

• 1 pakiranje pasirane rajčice

• 150 g cashew oraha

Priprema:

Skuhaj tjesteninu prema uputama s pakiranja. Stavi cashew orahe zajedno sa 300 ml vode, malo češnjaka, soli i papra u mikser. Kad je sve dobro pirirano, ugrij smjesu od oraha zajedno s rajčicama u loncu. Potom začini umak solju, paprom i talijanskim začinima te posluži zajedno s tjesteninom.

Možda vas zanima... Recept za najfiniju pohanu piletinu na svijetu - ovako će ti ispasti kao da je iz KFC-ja Rubrika Life&style Life&style

3. Pizza od patlidžana

Sastojci:

• 1 patlidžan

• 60 g naribanog sira (gauda, mozzarella)

• 1 pakiranje pasiranih rajčica

• maslinovo ulje

• mini rajčice

• bosiljak

• sol i papar

Priprema:

Operi patlidžane te ih nareži na ploške debljine 2 cm. Potom ih stavi na kuhinjsku dasku te posoli s obje strane. Ostavi ih da miruju oko 30 minuta dok patlidžani ne izgube tekućinu. U međuvremenu usitni mini rajčice i bosiljak. Zatim posuši ploške patlidžana s pomoću kuhinjskog papira, premaži ih maslinovim uljem te stavi na lim za pečenje. Dok se patlidžan peče na 200 stupnjeva 15 minuta u pećnici, izmiksaj pasirane rajčice s malo bosiljka, soli i papra. Zatim izvadi ploške patlidžana iz pećnice te ih premaži umakom od rajčice. Zatim male pizze nadjeni rajčicama, bosiljkom i sirom. Stavi sve još na 7 do 10 minuta u pećnicu (dok se sir ne rastopi).
 

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA
 



 

Komentari 0