- U svakom domaćinstvu ima barem jedno pakiranje pasiranih rajčica
- A jela s rajčicama volimo svi – i veliki i mali
- S ova tri recepta spravit ćeš s lakoćom tri izvrsna jela
Nemaš ideje što bi skuhala? A i kratka si s vremenom? Onda ti predlažemo ova tri jela – u kojima je jedna od glavnih zvijezda pasirana rajčica! Osim što se jela lako spravljaju, preukusna su i neće im odoljeti ni najveći gurmani!
1. Ratatouille
Sastojci:
• 1 patlidžan
• 3 paprike
• 2 tikvice
• 1 glavica luka
• 2 češnja češnjaka
• 1 pakiranje pasirane rajčice
• 3 žlice koncentrata rajčice
• 2 žlice maslinova ulja
• 2 žlice začinskog bilja (npr. ružmarin, origano, timijan…)
• 1 žlica povrtnog temeljca
• sol i papar
Priprema:
Nareži povrće na kockice te začini solju i paprom. Prži patlidžane 5 minuta u tavi. Potom stavi povrće u veliki namašćeni kalup za složenac. Zatim stavi u lonac pasirane rajčice, sol, papar, začinsko bilje, povrtni temeljac, ulje i koncentrat rajčice te zakuhaj umak. Prelij povrće umakom te stavi sve u pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Uživaj u samom jelu, a možeš ga poslužiti i s kruhom ili rižom.
2. Kremasta tjestenina s rajčicama – od samo tri sastojka
Sastojci:
• 200 g tjestenine
• 1 pakiranje pasirane rajčice
• 150 g cashew oraha
Priprema:
Skuhaj tjesteninu prema uputama s pakiranja. Stavi cashew orahe zajedno sa 300 ml vode, malo češnjaka, soli i papra u mikser. Kad je sve dobro pirirano, ugrij smjesu od oraha zajedno s rajčicama u loncu. Potom začini umak solju, paprom i talijanskim začinima te posluži zajedno s tjesteninom.
3. Pizza od patlidžana
Sastojci:
• 1 patlidžan
• 60 g naribanog sira (gauda, mozzarella)
• 1 pakiranje pasiranih rajčica
• maslinovo ulje
• mini rajčice
• bosiljak
• sol i papar
Priprema:
Operi patlidžane te ih nareži na ploške debljine 2 cm. Potom ih stavi na kuhinjsku dasku te posoli s obje strane. Ostavi ih da miruju oko 30 minuta dok patlidžani ne izgube tekućinu. U međuvremenu usitni mini rajčice i bosiljak. Zatim posuši ploške patlidžana s pomoću kuhinjskog papira, premaži ih maslinovim uljem te stavi na lim za pečenje. Dok se patlidžan peče na 200 stupnjeva 15 minuta u pećnici, izmiksaj pasirane rajčice s malo bosiljka, soli i papra. Zatim izvadi ploške patlidžana iz pećnice te ih premaži umakom od rajčice. Zatim male pizze nadjeni rajčicama, bosiljkom i sirom. Stavi sve još na 7 do 10 minuta u pećnicu (dok se sir ne rastopi).
POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.