Life&style

Čarobna inspiracija īmāno studija: Njihovi neobični dodaci za dom svakom prostoru daju na posebnosti

  • īmāno studio mladi je domaći brend multifunkcionalnih komada za dom izrađenih od akrilne smole i gipsa
  • Njegovoj vlasnici Eman želja je ponuditi kupcima mogućnost sudjelovanja u stvaranju svojih proizvoda pa tako svatko sam bira predmet, boju i uzorke
  • Svi proizvodi mogu se naručiti putem Instagrama na kojem se može pronaći i pregršt ideja kako se sve mogu koristiti

īmāno studio kao brend postoji svega par mjeseci, ali od prvog je dana jasno dao do znanja da je riječ o nečemu drugačijem i posebnom. Najjednostavnije rečeno, u ponudi brenda se mogu pronaći multifunkcionalni komadi za dom s maksimalnim dekorativnim potencijalom, a kada smo doznali da je ekološki pristup utkan u same temelje brenda, svidio nam se još više. Kako je brend uopće nastao, što sve nudi i po čemu se izdvaja na domaćoj sceni otkrila sam je vlasnica Eman Ahel.

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

Svi mi, kada uređujemo svoj životni prostor, imamo određenu viziju kako bismo voljeli da on izgleda. I dok je neke vizije relativno lako pretočiti u stvarnost, postoje i one kod kojih to ide malo teže, najčešće zato što ne uspijevamo pronaći ono čime smo zamislili oplemeniti prostor. Korak koji veliku većinu natjera na modificiranje one prvotne vizije, u slučaju Eman je poslužio kao inspiracija da tržištu ponudi ono što nedostaje.

Možda vas zanima Najgenijalniji domaći brend svijeća: Kad izgore postaju preslatke posude iz kojih raste cvijeće Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

Kada je stigao trenutak da ova grafička dizajnerica uredi vlastiti stan i kada joj je postalo jasno da je šansa da u trgovini pronađe komad koji će joj odgovarati i po dizajnu i po boji minimalna, odlučila je stvoriti brend koji će savršeno odgovarati njezinom ukusu, karakteru i prostoru, ali će tu istu želju i potrebu ispunjavati i drugima. ''Custom i ručno izrađeni proizvodi koji dozvoljavaju kupcu da sudjeluje u stvaranju svojeg proizvoda kao neka vrsta njegovog osobnog kreativnog izražaja ono su što moj brend nudi'', kaže mi Eman.

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

Moon i Sun tray, Short i Tall arch, bookenedovi, klasični i Bubble podmetači i držači za svijeće te Hexagon i Square vaze proizvodi koji su koje brend trenutačno nudi, a Eman mi otkriva da joj se, kao dizajnerici, strast za konstantnim stvaranjem novoga nikada ne gasi. Zato, kaže, u skorije vrijeme planira u svoj asortiman uvrstiti još mnoštvo novih proizvoda i modela na kojima trenutno radi, te dodatno proširiti već postojeće palete uzoraka i boja. Trenutačno se svaki proizvod može naručiti u nekoliko boja, a posebnost mu osim toga mogu dati i zanimljivi uzorci poput splash, marble, dalmatino i stripes uzoraka koji se trenutno nude.

Kut na kvadrat lampa od cementa Možda vas zanima Unikatne lampe od cementa dizajnerskog dvojca 'Kut na Kvadrat' svakom interijeru daju na posebnosti Rubrika Life&style Life&style

Proces narudžbi koji se odvija putem Instagram profila svodi se tako na odabir željenog predmeta, boje i eventualnog uzorka, a osim što na Instagramu Eman predstavi svaki novi proizvod koji nastane u njezinoj radionici, svakodnevno nudi i razne ideje kako predmete upotrijebiti. Onaj najtraženiji, koji je već uspio postati signature proizvod ovog brenda - Moon tray, može se tako koristiti kao posuda za odlaganje nakita, za držanje parfema ili krema, kao držač za sol i papar, za držanje svijeće ili odlaganje novčanika i ključeva. 

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

 | Autor: Imano Studio Imano Studio

''Svi proizvodi nastaju miješanjem akrilne smole na bazi vode i gipsa. Materijal je ekološki prihvatljiv te je odgovornost prema prirodi u samoj srži īmāno studija. Vjerujem da postoji još puno prostora za učenje o održivosti i želja mi je nastaviti se u tom smjeru razvijati. Isto bih tako voljela sa svojim proizvodima doprijeti do što šire publike te ih osvijestiti o istom'', priznaje, a mi, priznajemo, jedva čekamo vidjeti sve novitete koji su na pomolu.

 

Photo: Privatna arhiva

Komentari 0