Life&style

Biljkoljupka u Matuljima uskoro otvara Kuću ljekovitog bilja: Zelena oaza posvećena zdravlju žene zvuči apsolutno divno!

  • Martina Tuta je vlasnica Biljkoljupke, brenda itekako poznatog među ljubiteljima prirodnih proizvoda, a osim tinktura, kapi i balzama, skuhala je jednu pravu žensku poslasticu
  • 13. listopada napokon će u Matuljima otvoriti vrata svoje Kuće ljekovitog bilja, zelene oaze zamišljene kao mjesto za grupne radionice, stručna predavanja i konzultacije
  • Osim toga, Kuća ljekovitog bilja će postati i svojevrsni edukacijski mini-hub za žene koje se bave sličnim temama u okviru ženskog zdravlja - fizičkog, reproduktivnog i mentalnog

Malo je brendova zbog čije razine posvećenosti klijentima i vrhunske kvalitete koju nude imamo osjećaj da je zvati ih tek brendom ozbiljni uderstatement, a još ih je manje koji se tolikom razinom profesionalnosti mogu pohvaliti nakon svega par godina postojanja. Jedan takav je i Biljkoljupka, brend koji je stvorila Martina Tuta, divna žena koja se, radeći u turizmu, usred pandemije preko noći našla bez posla i okrenula prirodi, ni ne sluteći da će u njoj pronaći ne samo sve ono što je potrebno njoj, već da će i odškrinuti vrata cijelog jednog ženskog univerzuma u koji će uvesti mnoge od nas i nad kojim će, poput kakve dobre vile, bdjeti brinući o našem svekolikom zdravlju.

 | Autor: Instagram @tinyproductions.no Instagram @tinyproductions.no Foto: Instagram @tinyproductions.no

Posljednjih je nekoliko godina Martina provela u školi ljekovitog bilja, u prirodi istražujući je i učeći o njoj, a na koncu se i educirajući za kliničkog fitoterapeuta, što je bio ključan korak u razvoju Biljkoljupke. Osmislila je recepture brojnih vrhunskih biljnih pripravaka i  proizvoda poput raznih balzama, melema, tinktura i kapi, s fokusom na ženskom reproduktivnom zdravlju i imunitetu te ciljem da ženama omogući holistički pristup zdravlju uz integrativnu medicinu.

Možda vas zanima Katarina Mešić ime je iza 'ard kozmetike koja oduševljava sve više Hrvatica, a nas je još više oduševila priča koja stoji iza brenda Rubrika Life&style Life&style

Prilikom stvaranja svakog proizvoda posebnu je pažnju posvetila transparentnosti čitavog procesa proizvodnje, budući da je upravo nedostatak transparentnosti prepoznala kao najveću manu prirodnih proizvoda koje je i sama kupovala, a upravo zahvaljujući tome Biljkoljupka je vrlo brzo postala hit među svim ženama koje žele provjereno kvalitetne prirodne proizvode.

Sve više proširujući svoje znanje i stručnost, Martina je na svom putu organizirala mnoge radionice, seminare i doživljaje u prirodi, ali i zanimljivo jedinstveno krstarenje protkano trima glavnim elementima - ljekovitim biljem, mitovima i ženskim arhetipovima te tijelom i wellnessom, a sada je sav svoj dosadašnji rad odlučila okruniti otvaranjem Kuće ljekovitog bilja.

 | Autor: Biljkoljupka Biljkoljupka

Jedinstveni je to projekt s kojim je još prije dvije godine osvojila treće mjesto na riječkom 'Startup inkubatoru', a vrata ove prave biljne oaze napokon će otvoriti 13. listopada, kada će se održati svečano otvorenje zamišljeno kao jedno veoma ugodno poslijepodne gdje će gosti moći sudjelovati na predavanjima poznatih žena i poduzetnica iz područja arhitekture, zdravlja i prehrane.

Možda vas zanima Uchka je hrvatski brend vrhunske craft kozmetike čija nas je filozofija oduševila Rubrika Beauty Beauty

Predavanja će održati arhitektica Iskra Krznarić koja je Martininu viziju i pretvorila u stvarnost, Mirela Ilenić, farmaceutska tehničarka, formulatorica i fitoaromaterapeutkinja, Una Pašić Gregović, edukatorica, porođajna i postpartum doula te laktacijska i nutricionistička savjetnica, Ana Jelekovac Jurkin, mag.nutricionizma i certificirana savjetnica za dohranu te Iva Finderle, magistra nutricionizma.

 | Autor: Biljkoljupka Biljkoljupka

Zamišljena kao manufaktura brenda, ali i mjesto za grupne radionice, stručna predavanja i konzultacije, Kuća ljekovitog bilja smještena je podno Učke kao prekrasne kulise, u Matuljima na adresi Osojnaki 33, a osim što će primarno biti proizvodni pogon i mjesto gdje će se održavati radionice na temu ljekovitog bilja, postat će i svojevrsni edukacijski mini-hub za žene koje se bave sličnim temama u okviru ženskog zdravlja.

"Što se vizije same kuće i prostora tiče, ne bih se ničim ograničila jer želim da ovo bude zaista oaza za žene i da se tu svaka žena osjeća sigurno, te da stekne neka nova znanja, ali i iskustva koja će joj unaprijediti kvalitetu života. Također bih voljela povremeno prostor ostaviti otvorenim i za konzultacije koje ću raditi s klijenticama, a voljela bih istaknuti i to da će u okvirima Biljkoljupke uskoro doći do stvaranja jednog novog podbrenda, upravo kako bih svoju najveću ljubav - dijeljenje znanja i iskustva, mogla dignuti na jedan viši nivo, ali detalji o tome neka zasad ostanu tajna", ispričala nam je Martina.

Dodala je i to da joj je od prvog dana motivacija bila sve ono što, ne samo ona, već i ostale žene, mogu dati drugim ženama, a što će im unaprijediti kvalitetu života, te je željela stvoriti jednu pravu žensku oazu u kojoj će sve to biti moguće. "Mislim da smo zajedno jači, mislim da zajedno možemo više i zašto ne udružiti snage? Iskreno vjerujem da žena ženi treba biti žena, a ne vuk ili vučica, i baš zbog toga, zbog podrške ženskom duhu i poduzetništvu, ovaj korak", poručila je.

Svojim će interaktivnim, edukativnim i zanimljivim sadržajem oplemeniti zelenu i održivu turističku ponudu Kvarnera i Primorja, ali još i više živote žena koje će, uopće ne sumnjamo, ovdje pronaći odgovore na mnoga pitanja o svom fizičkom, reproduktivnom i mentalnom zdravlju. A Martini želimo samo da ovo bude tek prva kruna u karijeri od mnogih za koje smo sigurni da će tek uslijediti.
 

Photo: Biljkoljupka

Komentari 0