Life&style 30. listopada 2020.

Bez panike! 3 situacije u kojima je dobivanje na težini sasvim normalno

Getty Images.
  • Odjednom imaš nekoliko kilograma više na vagi?
  • Ne moraš odmah paničariti! U određenim situacijama je dobivanje na težini sasvim normalno
  • Otkrit ćemo ti tri situacije kad neočekivano možeš dobiti na težini 

Kad odjednom na vagi otkrijemo nekoliko kilograma više, u pravilu tražimo pogreške najprije kod naše prehrane. Međutim, prehrana ne mora uvijek biti krivac. Naime, postoje određene situacije i trenuci u životu kad je sasvim normalno da dobijemo na težini. 

1. Za vrijeme mjesečnice 

Lagani dobitak na težini za vrijeme menstruacije nije ništa neobično. Zbog divljanja hormona za vrijeme mjesečnice može doći do čuvanja vode, nadutosti ili začepljenja, a to može biti razlog dodatnim kilogramima na vagi. Ali, težina će se vratiti u prijašnje brojke nekoliko dana nakon menstruacije i to na prirodan način. 
Savjet: ako se ne osjećaš dobro zbog neželjene dodatne težine za vrijeme menstruacije te želiš nešto poduzeti, moraš se puno kretati. Dugačke šetnje ili joga mogu ti pomoći. 

Možda vas zanima... S ovim kratkim, ali vrlo učinkovitim vježbama brzo ćeš skinuti masnoću sa trbuha Rubrika Life&style Life&style

2. Za vrijeme intenzivnog treninga

Jesi li u zadnje vrijeme često trenirala kako bi smršavila, ali je vaga pokazala nešto više? Nemoj se demotivirati! Stručnjaci tvrde da je dobivanje na težini znak za to da si na pravom putu. Naime, to nam signalizira da se zbog treninga prilagođava muskulatura te nastaje mišićna masa koja će ti dugotrajno pomoći da skuriš više kalorija. 

3. Kad postanemo starije 

Što smo starije, više se mijenja naše tijelo. To je nešto što spada u prirodni proces pa se zbog hormonalnih promjena i promjenjive mišićne mase debljamo. Ali, to nije razlog za ljutnju! Naime, ciljanim fitness vježbama možemo povećati fleksibilnost, snagu i izdržljivost, ali i održati našu figuru. 

Možda vas zanima... Da bi dobila najviše od vježbanja, po završetku bi trebala navaliti na ovih 5 namirnica Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0