Life&style

Super vijest! Znanstvenici kažu da je više od 13 minuta treninga dnevno trošenje vremena!

Koliko dugo traje tvoj trening? Ako traje duže od 13 minuta, onda znanstvenici imaju sljedeće upute

Što dulje traje trening, to će se bolje potrošiti kalorije, postat ćeš više fit te ćeš izgubiti težinu? To nije baš u potpunosti istina – ako ćemo vjerovati rezultatima istraživanja koji su objavljeni u časopisu „Medicine & Science in Sports & Exercise“. 

Ispitanike su podijelili u tri grupe. Svi su radili identičnih sedam vježbi koje su se sastojale od različitih treninga snage. Plan treninga je bio sljedeći: treniranje tri puta tjedno u razdoblju od osam tjedana. Razlika: jedna grupa je jednom ponavljala vježbe, druga je radila ukupno tri ponavljanja svake vježbe, a treća grupa je svaku vježbu ponavljala pet puta. Grupa koja je jednom radila vježbe trebala je za to 13 minuta, a grupa sa pet ponavljanja trenirala je punih 70 minuta. 
 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Rezultati 

Na kraju osmotjednog treninga pokazali su se zapanjujući rezultati. 
Sudionici prve grupe (13-minutni trening) profitirali su jednako poput sudionika druge grupe (40 minuta treninga) i treće grupe (70 minutni trening). Jedina razlika: mišićna masa se više povećala kod onih koji su duže trenirali. Općenita forma i izdržljivost kod svih su se jednako razvili. 

Zaključak 

Ako ti je cilj izgraditi mišiće, onda definitivno trebaš trenirati više od 13 minuta. Međutim, ako želiš poboljšati tjelesnu formu, onda je 13 minuta dovoljno – ako redovito treniraš. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0