- Gotovo svake jeseni je slatka aromatična kava sa začinima za pitu od bundeve dio sezone
- Kod nas ne vlada takav hype oko pumpkin lattea kao u Americi, no bez obzira voliš li ga ili ne, nije loše isprobati i nešto drugo: upusti se u avanturu okusa s bogatim i orašastim pistachio latteom
- To je ukusna mješavina koja kombinira zemljani okus pistacija s umirujućom toplinom espressa – idealno za tmurne jesenske dane
Premda je jesen prilično kišovita, maglovita i tmurna, ovo godišnje doba definitivno ima i svoje lijepe čari. Primjerice, duge šetnje kroz šarenu šumu lišća (i konačno više ne patimo od toplinskog udara pa možemo nositi svoje udobne pulovere). Ne smeta nam čak ni povremena kiša, a poslije šetnje na svježem zraku još je ugodnije ugrijati se na kauču s nekim finim toplim napitkom.
Dok je latte sa začinima za pitu od bundeve klasik za ovo doba godine, postoji toliko mnogo drugih ukusnih opcija koje možeš isprobati. Što kažeš na latte s pistacijama? Ako želiš kušati nešto novo, svakako isprobaj ovaj super jednostavan recept za kavu s pistacijama s talijanskim prizvukom!
Rcept za Pistachio latte
Sastojci (za 1 šalicu)
• 1 espresso
• 250 ml mlijeka (kravlje, bademovo ili zobeno, ovisno o želji)
• 2 žlice kreme od pistacija (primjerice, iz dm-a)
• 1-2 nasjeckana pistacija
• 1 prstohvat cimeta
• po želji med ili sirup od agave za zaslađivanje
Pistachio latte - priprema:
1. Unutrašnjost visoke čaše ili šalice obilno namaži kremom od pistacija.
2. Zatim zagrij i zapjeni mlijeko po izboru i ulij ga u čašu. Savjet: ako ulijevaš kružnim pokretima, mlijeko će se bolje pomiješati s kremom od pistacija.
3. Ako voliš slatko, mlijeko prethodno pomiješaj s malo sirupa od agave ili meda.
4. Na kraju napravi espresso kao i obično i dodaj ga u latte. Ukrasi cimetom i nasjeckanim pistacijama.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.