Life&style
Kolač od jabuka sa špekulas keksima

Kolač od jabuka i špekulas keksa: savršen jesenski recept koji ne uključuje pečenje

  • OK, nije nam toliko mrsko ujesen peći fine kolače, keksiće i druge slastice i fino se ugrijati te uživati u mirisima pečenih slatkih zalogaja
  • Ali, ponekad nemamo baš puno vremena, a željeli bismo spraviti fini kolač 
  • Kolač od jesenskih jabuka u kombinaciji sa špekulas keksima spravlja se jednostavno i brzo, nije potrebno uključivati pećnicu, a rezultat je slatka delicija koja će svakoga oduševiti

Jesensko-zimska sezona savršena je za višesatna pečenja u kuhinji kod kuće koja završavaju slasnim kreacijama poput sočne pite od jabuka, raznih keksića, medenjaka i drugih slatkih omiljenih delicija. Ono što svakako vrijedi isprobati je ovaj recept za ukusnu tortu od jabuka i špekulas keksa – koji ne treba peći u pećnici! 

Zahvaljujući aromatičnim začinjenim špekulas keksima, sočnim jabukama i kremastoj podlozi, ovaj kolač ima arome jesenske sezone, ali je istovremeno predivno jednostavan i može se spraviti u tren oka. 

Sastojci za kolač od jabuka i špekulas keksa

• 250 g špekulas keksa
• 100 g mekog maslaca
• 800 g jabuka
• 500 ml soka od jabuke
• 2 pakiranja praška za puding od vanilije
• 1 žličica cejlonskog cimeta
• 1 prstohvat soli
• 100 g šećera
• 2 pakiranja vanilin šećera
• 1 pakiranje učvršćivača za kremu
• 200 g slatkog vrhnja
• 200 g kiselog vrhnja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIMPLY YUMMY (@simply_yummy)

Kolač od šljiva Možda vas zanima Brza i sočna torta od šljiva: Ovaj kolač bit će u pećnici za samo 5 minuta Rubrika Life&style Life&style

Kolač od jabuka i špekulas keksa - priprema

1. Stavi komad papira za pečenje u kalup te namasti rubove kalupa. Izgnječi špekulas kekse valjkom za tijesto u vrećici za zamrzavanje da postanu mrvičasti. Otopi maslac i pomiješaj ga s keksima u zdjeli da dobiješ tijesto. Stavi u kalup pa ravnomjerno utisni.

2. Operi jabuke, oguli, očisti te nareži na sitne kockice.

3. Pomiješaj prašak za puding s oko 50 mililitara soka od jabuke da postane glatko. Potom komadiće jabuke zajedno s malo cimeta, šećerom, vrećicom vanilin šećera i prstohvatom soli zakuhaj u loncu i kuhaj oko pet minuta. U smjesu od jabuka umiješaj izmiješani prašak za puding i ponovno kratko prokuhaj na srednjoj vatri.

4. Gotovu smjesu za puding od jabuka izlij na podlogu od keksa i tortu stavi u hladnjak, najbolje preko noći, ali najmanje šest sati.

5. Prije posluživanja stuci u čvrst šlag slatko vrhnje s kiselim vrhnjem, učvršćivačem za šlag i drugom vrećicom vanilin šećera pa time premaži tortu.

6. Ponovno stavi u hladnjak ili odmah posluži.

Torta od sira s limunom Možda vas zanima Kraljica Letizia podijelila je recept za svoju omiljenu tortu od sira i limuna. Pripremamo ovaj vikend! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/diliara garifullina
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odličan