- Jedna od najpopularnijih namirnica u hladnim, jesenskim danima, zasigurno je bundeva
- Bundevu najčešće vežemo uz slana jela poput juha i variva, ali ona jednako tako može biti izvrsna namirnica i za pripremu slatkih jela
- Slatka jela od narančaste bundeve mogu biti razna, a nama se nekako najviše dopadaju slasne i prozračne palačinke od bundeve čiji recept pišemo u nastavku
- Pročitaj također: Pumpkin spice latte sve više volimo, a ja sam ga pripremila kod kuće: isplati li se?
Jesenski dani i cozy atmosfera za hladnog i tmurnog vremena kao stvoreni su za uživanje u slasnim, aromatičnim jelima. Jedna od namirnica koju vrlo često koristimo za takva jela je i bundeva koja je poznata po tome da ju možemo pripremiti na bezbroj načina. Nekima će, sigurni smo, na pamet odmah pasti slana jela poput juha, variva, bučnice i slično, ali moramo naglasiti kako bundeva fantastično funkcionira i kao osnovna namirnica u raznim desertima jer je i sama slatkasta te ima posebnu aromu koja se odlično slaže i s drugim toplim začinima poput cimeta, klinčića i slično, a koji se također koriste u jesenskim desertima.
Jedan od deserata koji je posebno ukusan kada u njega stavimo i bundevu, su i lagane i prozračne američke palačinke kojima bundeva, osim arome, daje i dodatnu sočnost i mekoću. Priprema američkih palačinki s bundevom nije niti najmanje zahtjevna, a većinu sastojaka, sigurni smo, imaš kod kuće.
Palačinke od bundeve - sastojci
- 300 ml mlijeka
- 300 g pirea od narančaste bundeve
- 1 jaje
- 1 žlica octa
- 250 g brašna
- 3 žlice šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica mješavine začina (cimet, klinčić, muškatni oraščić)
- Prstohvat soli
Palačinke od bundeve - priprema
- S obzirom na to da je pire od bundeve najvažniji sastojak ovog deserta, potrebno ga je napraviti tako što ćeš bundevu narezati na tanke kriške, ukloniti koštice i ispeći ju na 180 stupnjeva, 40-ak minuta, odnosno dok ne postane u potpunosti meka. Kada se bundeva ispekla, unutrašnjost odvoji od kore i napravi pire.
- Potom u jednoj posudi pomiješaj sve mokre sastojke pa im dodaj suhe sastojke koje si također prethodno pomiješala. Miješaj dok ne dobiješ gustu, jednoličnu smjesu pa dodaj pire od bundeve i promiješaj tek toliko da se sve sjedini.
- Na dobro zagrijanu tavu stavi ulje pa žlicom izlij smjesu tako da dobiješ otprilike tri ili četiri palačinke - ovisno o veličini tvoje tave i tome koliko želiš da palačinke budu velike. Neka se peku na vatri srednje jačine, otprilike dvije minute sa svake strane.
- Dobivene palačinke posluži dok su još vruće, a po želji ih prelij medom ili javorovim sirupom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.