- Koliko ne volimo jesen zbog kiše i sve kraćih dana, toliko volimo fine krepke juhe s povrćem
- Obožavamo sezonske juhe od bundeve, vrganja ili čak kestena, no povrtna juha posebno krijepi dušu i tijelo
- Ova juha od mrkve i korabice spravlja se munjevito i lako – idealno za zagrijati dušu nakon napornog radnog dana
U jesen ima puno ukusnih sastojaka za juhe. Primjerice, bundeva je popularno povrće za krem juhe. Ukusne su i juhe od šampinjona ili vrganja i dobro se uklapaju u jesensku kuhinju. Juhe od krumpira pružaju ugodan osjećaj sitosti u hladnim danima, a mogu se kombinirati s brojnim jesenskim povrćem.
Ovaj recept za najbržu juhu na svijetu ima mrkvu i korabicu u glavnim ulogama, a svježi sir daje fini kremasti dodir.
Sastojci
- 5 mrkvi
- 2 korabice
- 2 glavice luka
- 200 g krem sira
- ¾ l povrtnog temeljca
- maslac
- peršin
Priprema
1. Nasitno nasjeckaj luk. Očisti mrkvu i korabicu pa nareži na trakice.
2. Pirjaj povrće na malo maslaca dok ne postane prozirno pa zatim zalij temeljcem.
3. Kuhaj oko 5 minuta, a zatim izvadi otprilike polovicu povrća iz temeljca.
4. Preostalo povrće izmiksaj štapnim mikserom u temeljcu.
5. U juhi na laganoj vatri otopi kremasti sir pa dodaj trakice povrća koje si prije izvadila. Juhu posluži posutu nasjeckanim listićima peršina.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.