Life&style

50-e su izgledale sjajno, a imale su i najbolje koktele. Ovo su najbolji za novogodišnju noć!

  • Novogodišnja je noć savršeno vrijeme za uživanje u čašici omiljenog alkoholnog pića
  • Kako je u pitanju najsvečanija noć u godini, prikladnije je no ikad obogatiti ju jednako svečanim pićima
  • Inspiraciju smo potražili u estetski najšarmantnijoj dekadi, a ovo su kokteli koji su i danas jednako popularni kao što su bili i 50-ih

Ovih je dana sigurno puno onih koji razmišljaju kako moraju smanjiti konzumaciju alkohola i hrane, umorni od silnih zabava, domjenaka, proslava i druženja, no ostavimo te odluke za prve dane siječnja i privedimo ovu godinu kraju u velikom stilu. Ako postoji vrijeme kada je apsolutno prikladno nazdraviti svim postignućima koja smo ostvarili i svim planovima koje smo za nadolazeću godinu skovali, onda je to u novogodišnjoj noći, svečanoj i ispunjenoj dragim nam licima. A uz nezaobilazni šampanjac, teško da postoje pića svečanija od koktela.

 | Autor: Instagram @tastemade⠀ Instagram @tastemade⠀

Upečatljive 50-e, dekada čijoj se estetici i dan danas divimo, a jednako šarmantno i graciozno kao što su izgledale modne kombinacije, automobili, frizure i kućanski aparati, izgledala su i pića koja su se tradicionalno pila u svečanim prilikama. Izdvojili smo pet recepata koji na prvi gutljaj osvajaju ne samo okusom, nego i izgledom, a važno je na umu imati samo jednu stvar - kokteli ne moraju biti komplicirani, niti imati desetke sastojaka. Dapače, jedna od tajni dobrog pića je da mora biti jednostavno, ali lijepo pripremljeno!

Možda vas zanima Dvije novogodišnje proslave zvuče sjajno: U Fužinama sve spremno za tradicionalni Doček u podne Rubrika Life&style Life&style

Bordeaux Bowl

 | Autor: Instagram @chapellanehuts Instagram @chapellanehuts

Navedena je količina dovoljna za osam osoba. Potrebne su boca bordeaux vina, jedna žlica šećera, pola čaše curaçaoa te naribani muškatni oraščić. Sve je sastojke potrebno zagrijati, ali ne kuhati.

Madeira Mist

 | Autor: Instagram @phantasialandnl Instagram @phantasialandnl

Ovo piće uistinu izgleda posebno, a idealno je poslužiti ga malo prije ponoći. Potrebno je zagrijati jednu bocu Madeira vina, dvije žlice brandija, četiri žlice rakije od marelice i jednu šalicu šećera u prahu, a zatim dodati par kriški grejpa i komadiće ananasa te koktel servirati u čaši na tanjuriću s dugačkom srebrnom žlicom.

Whisky Toddy

 | Autor: Instagram @vinepair Instagram @vinepair

Ovaj je koktel savršen recept za sve one koji preferiraju žestoka pića. Potrebno je izdašnoj količini škotskog viskija dodati dvije ili tri kocke šećera ili žličicu normalnog šećera, malo soka od limuna i malo vrlo vruće vode te za kraj dodati žličicu.

Možda vas zanima Kamo za najluđu noć? Ovih 5 tematskih dočeka Nove godine garantiraju ludu zabavu Rubrika Life&style Life&style

Hot Buttered Rum

 | Autor: Instagram @surlatable Instagram @surlatable

U čašu se doda dvije ili tri kockice šećera ili par žličica smeđeg šećera, malo Jamaica ruma, žličicu maslaca i malu žličicu miješanih začina, a zatim se dolije vrlo vruću vodu.

Egg Nog

 | Autor: Instagram @sip_sensei Instagram @sip_sensei

Ovaj savršeni blagdanski koktel može se napraviti s bilo kojim žestokim pićem – brendijem, viskijem, rumom ili džinom. U shaker za koktele stavite se jedna doza vina ili žestokog pića i u nju razbije jaje. Doda se žlica šećera i pola čaše mlijeka, a zatim se sve dobro protrese i procijedi u visoku čašu, a na vrh se nariba malo muškatnog oraščića.

Photo: Instagram @allwomenstalk
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Whisky toddy🍹