Life&style

Dvije novogodišnje proslave zvuče sjajno: U Fužinama sve spremno za tradicionalni Doček u podne

  • Ova manifestacija u Fužinama održava se od početka milenija, a okupio je već brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva
  • Slavljenički dio programa Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta od 10 sati 31. prosinca
  • Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti, a organizatori pripremaju i iznenađenje za sve posjetitelje ove romantične gorske rivijere

Veliko odbrojavanje do 2023. godine u Općini Fužine, idiličnoj gorskoj rivijeri, već je započelo, a ubrzano se priprema za jedini originalan ispraćaj stare i tradicionalan Doček Nove godine u podne. 

Ovaj program u Fužinama se održava od početka milenija, a okupio je više tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva u sada već više od 20 godina održavanja. Uvertira u novogodišnji program je romantična Šetnja pod bakljama, uz goransko labuđe jezero Bajer do podzemne ljepotice špilje Vrelo, koja se održava u petak, 30. prosinca, u popodnevnim satima. 

 | Autor: Promo Promo

Ugodnu i krajnje zabavnu šetnju, koja se ne propušta, glazbeno će začiniti berda, harmonika i gitara. Posjet prirodnom fenomenu s prekrasnim ukrasima, gorskim izvorom, jezerom, ponorom i potokom bit će doživljaj koji ćete osjetiti na razini svake stanice u tijelu. Tijekom razigrane šetnje grijat će vas inspirativno društvo, logorska vatra i naravno aromatično kuhano vino ili topli čaj.

 | Autor: Promo Promo

U subotu, 31. prosinca, glavno je događanje kojem se vesele veliki i mali, a program starta ujutro od 9 sati s usponom na Preradovićev vrh uz stručno vodstvo Lynx and Fox koji je rezerviran za sve ljubitelje dobre rekreacije koji će kulminirati s božanstvenim pogledom na Fužine i njezine bisere, jezera Bajer i Potkoš. Povratak u Fužine planiran je točno za Doček Nove godine u podne. 

Slavljenički dio programa Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta od 10 sati uz nastup poznatog riječkog benda Brevis. Šest iskusnih glazbenika predvođeni zanosnom pjevačicom Anom Zorić zagrijat će vaša srca i rasplesati vaše nožice s atraktivnim miksom domaćih i stranih hitova. U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom.

 | Autor: Promo Promo

Točno 10 sekundi prije podne krenut će razigrano i veselo odbrojavanje uz zvukove truba i glazbu, a organizatori pripremaju i iznenađenje za sve posjetitelje ove romantične gorske rivijere. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti. Pripremite se i na brojne nagradne igre i bogatu ugostiteljsku ponudu koju će upotpuniti i domaći proizvodi goranskih OPG-ova.

Novogodišnja torta Možda vas zanima Zbog ove novogodišnje torte gori internet! Milijuni su već pregledali recept u samo nekoliko dana Rubrika Life&style Life&style

Za najmlađe se planira poseban Dječji doček koji će započeti 31. prosinca u 16 sati, odmah iza dočeka za velike, a održavat će se na poluotoku Čoka. Doček za najmlađe uveselit će cirkus show, šetnja na štulama, igre s balonima, interaktivne radionice i fire show. Cijelo događanje kulminirat će vatrometom uz bajkovito jezero Bajer u podnevnim satima kada će nebo nad Fužinama obasjati i zvjezdice. Dakako, i ovaj dio programa pratit će glazbena podloga i ponuda domaćih ugostitelja. Između ostaloga, slatkim fritulicama i toplom čaju veselit će se najmlađi, a oni malo odrasliji i aromatičnom kuhanom vinu.

 | Autor: Promo Promo

Za sve željne intimnijeg Dočeka Nove godine u podne, u Fužinama su se pobrinuli da se uz vodstvo vodiča Lynx and Fox organizira prigodan program na Preradovićevom vrhu s pogledom na cijelo novogodišnje događanje u Fužinama. 

U prvom danu 2023. godine, točnije u nedjelju, 1. siječnja organizira se događanje u domaćem ozračju kod špilje Vrelo. Pozdravit će se Nova uz logorsku vatru, nazdravit će se uz toplo vino te će se uživati uz pečenje kobasica i glazbu. Svim ljubiteljima dobrog selfia uz brojne punktove za fotografiranje Ured za turizam je osigurao i photo point 'U zagrljaju snježnog medeka'.

Možda vas zanima Otkrijte svoj glamurozni beauty look idealan za Silvestrovo Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock

Komentari 0