Life&style

5 stvari koje su dogode s tvojim tijelom kada popiješ alkohol

Dok uživaš u svom omiljenom piću, vjerojatno ne razmišljaš o tome što ono čini tvome tijelu, ali ipak to ne bi trebala zanemariti...

Možda misliš da si sretnica ako dobro podnosiš alkohol, ali moramo te razočarati. Alkoholna pića nepovoljno utječu baš na svakoga (bez iznimke!) tako što ometaju rad mozga, ali i cijeloga tijela. Zbog unosa alkohola, tijelo nije u stanju normalno obavljati svoje funkcije i to se nepovoljno odražava kako i na naš organizam, tako i na našu kožu.

Možda vas zanima Uvijek smo se pitali - je li opasno popiti kavu koja je odstajala satima? Rubrika Life&style Life&style

U nastavku donosimo koje se sve promjene događaju u našem tijelu nakon što popijemo alkohol:

Pojačano znojenje

Alkoholna pića uzrokuju širenje krvnih stanica i podižu tjelesnu temperaturu. Zbog toga tijelo počinje proizvoditi više znoja kako bi se rashladilo, odnosno kako bi se smanjila tjelesna temperatura. Taj proces traje još nekoliko sati nakon konzumacije alkohola. 

Neugodan miris

Osim pojačanog znojenja, alkohol uzrokuje i neugodne mirise. To se prvenstveno odnosi na neugodan zadah, no i naše tijelo poprima neugodan miris. Također, zbog nadutosti može doći i do vjetrova, ali i do dijareje.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Slabljenje imuniteta

Još jedna loša osobina alkohola je ta što oslabljuje imunološki sustav. Jedno je istraživanje pokazalo da su ljudi koji su popili pet čašica alkohola, samo dva sata nakon konzumacije imali puno slabiji imunitet nego kada su bili trijezni. U slučaju da se prehladiš nakon konzumacije alkohola, sada znaš razlog!

Možda vas zanima Koje vino ima manje kalorija - bijelo ili crno ? Rubrika Life&style Life&style

Suhoća kože

Zbog alkohola pati i naša koža. Budući da je alkohol diuretik, dovodi naše tijelo zbog dehidracije što uzrokuje suhoću kože. Osim toga, alkohol može dovesti i do diskoloracije na koži, ali i pogoršati postojeće kožne probleme kao što je psorijaza.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Često mokrenje

Kao što smo već rekli, alkohol je diuretik. Drugim riječima, češće nam se javlja potreba za mokrenjem. Prečesto mokrenje može dovesti do dehidracije što nikako nije dobro za naš organizam. 

Možda vas zanima 4 stvari na koje frajeri padaju, ali se ne usude priznati Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0