Life&style

Koje vino ima manje kalorija - bijelo ili crno ?

O da, vrijeme kuhanog vina je počelo. Ako se nas pita, mi smo ga počeli piti već malo prije nego što je Advent službeno počeo. No, sada si postavljamo jedno bitno pitanje - kojeg možemo više popiti, a da se od njega manje debljamo

Bilo da si vinopija ili ne, bez čaše kuhanog vina teško da možeš zamisliti zimu. Uzimajući u obzir da je kuhano vino još malo (puno) kaloričnije od običnog vina, kao enciklopedija kalorijske vrijednosti vina nam je poslužila jedna slika s Instagrama. Uspoređujući klasično vino koje nije kuhano, Pinot Noir i Chardonnay, privatna trenerica Maria Brilaki je slikovito prikazala da 0,2 dl crnog vina ima sličnu kalorijsku vrijednost kao bijelo vino. Ako se dodaje ista količina šećera u bijelo i u crno vino, omjeri su i dalje isti!

Možda vas zanima Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Dapače, bijelo vino je još malo kaloričnije! Iako smo do sada živjeli u zabludi kako općenito prozirnija tekućina znači automatski i manje kalorija, sada se pokazalo kako to nije točno... Dakle, ako si ljubiteljica vina, više se ne moraš ustručavati, slobodno popij koju čašu. Samo pripazi da ti se usput ne zacrne i zubi i usne! 

 

A post shared by Inna Belyaeva (@inna.redcat) on

Uz to, uživanje u vino je dobro i za tvoju dušu, ali je i antioksidans. Vino sadrži resveratrole, sastojke koji su dobri za tvoje srce, a vino ti također može pomoći da se relaksiraš i kontroliraš stres. 

Možda vas zanima Čokoladno vino - naš napitak iz snova (a dijelimo i recept) Rubrika Life&style Life&style

No, umjerenost je bitna. Ako si na predblagdanskoj dijeti svakako da brojiš koliko čaša popiješ. Vino između ostalog u blagoj mjeri pojačava apetit (realno, kao i svaki drugi alkohol), zbog čega ćeš možda pojesti i više nego što bi pojela ako izbjegavaš alkohol. I samo da ponovimo zlatno pravilo - čaša vina na dan za žene je idealna. Zato koje god vino piješ, bijelo ili crno, pij odgovorno!

 

A post shared by Staub USA (@staub_usa) on

Photo: Instagram @tinkerbells.travels

Komentari 0