Life&style

5 dobrih razloga zašto bi svaki dan trebala jesti svježe krastavce

  • Krastavci su superukusni i k tome još i vrlo zdravi
  • Sada je njihova sezona i najukusniji su
  • Pogledaj koje prednosti za zdravlje donosi česta konzumacija krastavaca

Osim što su ukusni „na salatu“, krastavci su sjajna grickalica koju uvijek možeš jesti. Čak i većina djece vole krastavce. Osim što su jako dobrog okusa, krastavci imaju malo kalorija i dobri su za naše tijelo.

Hidratiziraju tijelo

Osobito kad su vani visoke temperature treba uzimati puno tekućine. Međutim, to ne mora uvijek biti u obliku napitaka. Krastavci sadrže 96 posto vode i savršeni su za opskrbu tijela tekućinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cucumbers on the trellis! 🥒

A post shared by Sheeley Family Garden (@sheeleyfamilygarden) on

Smanjuju rizik od raka

Krastavci sadrže lignane i polifenol – koji smanjuju rizik od određenih vrsti raka. To se odnosi i na rak grudi i grlića maternice.

Možda vas zanima Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade! Rubrika Life&style Life&style

Brinu se za jake kosti

Kad se pomisli na krastavce, ne padaju nam baš na pamet naše kosti – a krastavci su doista dobri za njih. Razlog tome je da sadrže puno vitamina K - koji jača gustoću kostiju te nas tako čuva od fraktura. Zbog vitamina K se kalcij bolje raspodijeli po tijelu. Tako se čak lakše može izbjeći osteoporoza.

Čiste tijelo od otrova

Konzumacijom krastavaca možeš očistiti crijeva od otrova. Naime, krastavci sadrže enzim erepsin, koji razgrađuje bjelančevine te potiče probavu (posebno mesa!). Tijelo još dodatno „čisti“ od tekućine, što pomaže osobama koje imaju visoki tlak.

Možda vas zanima Genijalno! S ovim trikom će povrće iz konzerve biti fantastičnog okusa Rubrika Life&style Life&style

Smanjuju stres

U krastavcima se nalazi puno vitamina B, koje pomaže našem tijelu smanjiti stres. Dakle, krastavci su savršen obrok kad ti je stresan dan.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0