Life&style 31. srpnja 2020.

Genijalno! S ovim trikom će povrće iz konzerve biti fantastičnog okusa

Shutterstock.
  • Imaš u ormaru nekoliko konzervi s povrćem i ne znaš što bi s njima?
  • Možeš vrlo jednostavno i brzo spraviti ukusne obroke
  • S ovim jednostavnim trikom ćeš poboljšati okus povrća iz limenke

Svejedno je li to grašak, kukuruz ili gljive: povrće u konzervi nije rijetkost te se uvijek nalazi u mnogim kuhinjama diljem Lijepe Naše. Kod limenki je praktično to da traju uglavnom i po nekoliko godina te sjajno služe u nuždi – kad je prazan hladnjak ili su trgovine zatvorene.

Međutim, baš ne jedemo prečesto povrće iz konzerve. Razlog: konzistencija i izgled nisu nam toliko privlačni kao kod svježeg povrća. Međutim, ubuduće više ne mora biti tako, jer ćemo ti otkriti jednostavan trik s kojim i povrće iz limenke možeš spraviti da bude privlačno i ukusno.

via GIPHY

S ovim trikom spravit ćeš ukusno povrće iz limenke

Savjet: jednostavno ispeci povrće u pećnici. Stavi sadržaj limenke u posudu, isperi dobro hladnom vodom te stavim sa svojim omiljenim začinima na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom stavi u pećnicu te peci oko 20 minuta na 220 stupnjeva dok ne postane fino hrskavo.

Povrće možeš potom poslužiti (na primjer) s rižom, krumpirom, mesom, ribom ili salatom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MACRO BOWL🤩 Roasted veggies and marinated tempeh for today, with a base of massaged kale! 🥬 It was so so good! I loved this combination of all this baked vegetables together!!!!!!!!! At 200°C I baked PURPLE POTATO 🥔, PUMPKIN 🎃, ASPARAGUS, BROCCOLINI 🥦, RED ONION 🧅 and CHERRY TOMATOES 🍅, with some added salt, pepper and dried herbs 🌿! . . 🔸On the other side, I cut 100gr of tempeh in cubes. I always marinate it before cooking it, so I did my usual sauce: 2 tbsp soy sauce, 1 tbsp maple syrup and 1 tsp peanut butter! 🤭Pro tip: add the tempeh and the marinate in a bag and store it in the fridge for at least 10min (the longer you have it marinating it, more flavour it will have!). Then, just sautée it in a pan and add some more sauce after!! 😍 . ❤️I explained everything in my stories, now it’s in highlights!! . . . Ft: tempeh from @supermercadosveritas and loved it! #marinatedtempeh #tempehbowl #tempehrecipe #tempehandveggies #bakedvegetables #bakedveggies #purplepotato #grilledveggies #mequedoencasa #fitquarantainechallenge #fitcuarentena #stayfit #cuarentenafit #nhoabowl #nhoafoodie

A post shared by AINHOA (@nhoafoodie) on

  • dancy11.04.2005

    Ja takvo povrće najčešće dinstam i ocijedim samo do pola! Ona voda u kojoj je povrće isto daje aromu