- Imaš u ormaru nekoliko konzervi s povrćem i ne znaš što bi s njima?
- Možeš vrlo jednostavno i brzo spraviti ukusne obroke
- S ovim jednostavnim trikom ćeš poboljšati okus povrća iz limenke
Svejedno je li to grašak, kukuruz ili gljive: povrće u konzervi nije rijetkost te se uvijek nalazi u mnogim kuhinjama diljem Lijepe Naše. Kod limenki je praktično to da traju uglavnom i po nekoliko godina te sjajno služe u nuždi – kad je prazan hladnjak ili su trgovine zatvorene.
Međutim, baš ne jedemo prečesto povrće iz konzerve. Razlog: konzistencija i izgled nisu nam toliko privlačni kao kod svježeg povrća. Međutim, ubuduće više ne mora biti tako, jer ćemo ti otkriti jednostavan trik s kojim i povrće iz limenke možeš spraviti da bude privlačno i ukusno.
S ovim trikom spravit ćeš ukusno povrće iz limenke
Savjet: jednostavno ispeci povrće u pećnici. Stavi sadržaj limenke u posudu, isperi dobro hladnom vodom te stavim sa svojim omiljenim začinima na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom stavi u pećnicu te peci oko 20 minuta na 220 stupnjeva dok ne postane fino hrskavo.
Povrće možeš potom poslužiti (na primjer) s rižom, krumpirom, mesom, ribom ili salatom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy11.04.2005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.