Life&style

3 genijalna trika u kućanstvu s usisavačem koja sigurno dosad nisi znala

  • S usisavačem prvenstveno uklanjamo prašinu i prljavštinu
  • Međutim, ovaj stroj može puno više 
  • Na primjer, ova tri genijalna kućna trika

U kućanstvu postoje neki savjeti i trikovi koji ne samo da štede vrijeme, nego i rješavaju razne probleme u trenu. Međutim, preduvjet za to je sljedeći: moraš ih znati! Ako si prethodno usisavač koristila samo za čišćenje poda ili uklanjanje prašine i prljavštine u stanu, sada ćemo ti otkriti tri genijalna kućna trika koja možeš napraviti s usisavačem.

9 stvari koje redovito usisavamo, a pokvarit će nam usisavač u trenu

1. Ukloni neugodne mirise iz tepiha

I tepisi i tepisoni zadržavaju loš miris. Ako tvoj tepih iznenada zaudara na smrdljiv ili neugodan miris, možeš ga očistiti s usisavačem i malo praška za pecivo kako bi neutralizirala miris. Jednostavno stavi malo praška za pecivo na područje lošeg mirisa ili na cijeli tepih i ostavi da odstoji nekoliko sati kako bi se mirisi upili. Zatim jednostavno usisaj prašak za pecivo usisavačem. Važno: u vrijeme „djelovanja“ drži djecu i kućne ljubimce dalje od tepiha.

via GIPHY

2. Osvježi zrak u sobi

Želiš osvježiti zrak u sobi s pomoću usisavanja? Kako bi to napravila, možeš jednostavno staviti nekoliko kapi eteričnog ulja (npr. lavande, limuna ili mente) na vatu i staviti ga u posudu usisavača. Tada se tijekom čišćenja poda emitira ugodan, suptilan miris.

Možda vas zanima Ovaj trik kod usisavanja prašine je oduševio internet, zašto za ovo nismo dosad znale? Rubrika Life&style Life&style

3. Popravi udubljenja na tepihu

Ako namještaj dugo stoji na tepihu, na njemu se mogu stvoriti neugledne udubine. Usisavač nam također može pomoći da ih uklonimo. Kako? Stavi u udubljenje kocku ili dvije leda te pusti da se led otopi. Zbog vode koja se polako odmrzava, razvedena vlakna polako oživljavaju. Kad je kocka leda potpuno nestala, područje se može pobrisati, jednom usisati i udubljenje će opet nestati.

Nećeš vjerovati što je sve u tvom usisavaču! Najčešće (opasne!) pogreške kod čišćenja koje više ne želiš raditi

via GIPHY

Možda vas zanima Usisavač smrdi? S ovim jednostavnim trikom riješit ćeš se neugodnog mirisa Rubrika Life&style Life&style

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0