Life&style

Kamo za vikend? Imamo 5 odličnih (vodenih) prijedloga!

Pronašli smo najljepše vodene oaze nadomak Zagreba - ako nisi naumila na more za ovaj produženi vikend, možda će te zanimati kako ga možeš provesti na kopnu, a rashladiti se.

Ostaješ cijeli predstojeći (dugački!) vikend u Zagrebu? Odlučili smo ti pomutiti planove. Donosimo najljepše lokacije u okolici Zagreba koje jednostavno možeš staviti na svoju "to do" listu. Sve su tako blizu Zagreba, a tako daleko od gradske gužve. Na tebi je samo da odlučiš koju ćeš posjetiti. Ili koje?!

1. Vodeni park Aquae Vivae Krapinske Toplice

Jedan od najvećih i iznimno moderan kompleks unutarnjih bazena u Hrvatskoj smjestio se 50-ak kilometara od Zagreba, u Krapinskim Toplicama. Kompleks se proteže na više od 18 tisuća kvadratnih metara, dok vodene površine prekrivaju čak 1.100 metara kvadratnih. Vodeni park obuhvaća pet zatvorenih i jedan otvoreni bazen s više od 160 vodenih atrakcija, wellness centar sa saunama i self-service restoran. Svi bazeni napunjeni su prirodnom, izvorskom, ljekovitom, termomineralnom vodom. 

Adresa: Ulica Antuna Mihanovića 1, 49217 Krapinske Toplice

Radno vrijeme: 09:00 - 21:00 h

*iznimno subotom (09:00 - 22:00 h)

Cijena ulaznice: 70 kn (radnim danima), 90 kn (vikendom i blagdanima)

*cijena se odnosi na cjelodnevno kupanje za odraslu osobu

Možda vas zanima Kamo na dugi vikend - 5 europskih destinacija za manje od 1000 kuna Rubrika Life&style Life&style

2. Terme Tuhelj

Ako želiš pobjeći s uzavrelog betona, usred netaknute prirode zagorskih brežuljaka, na izvoru termalne vode i ljekovitog blata, čekaju te Terme Tuhelj, najveće bazensko kupalište u Hrvatskoj. Cijeli kompleks obuhvaća osam vanjskih i unutarnjih bazena, koji čine više od pet tisuća kvadratnih metara vodene površine. Vanjsko kupalište sadrži bazene s valovima, relaksacijski bazen s gejzirima, vodene tornjeve i, za one željne uzbuđenja, dva adrenalinska tobogana. Ali to nije sve! Bazeni uključuju i sporu rijeku dugačku 250 metara s dvije lagune i podvodnim masažama. Terme Tuhelj udaljene su svega 40-ak kilometara od Zagreba. 

Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 4, 49215 Tuheljske Toplice

Radno vrijeme: 08:00 – 22:00 h

*iznimno petkom (08:00 - 24:00 h) i subotom (08:00 - 02:00 h)

Cijena ulaznice: 75 kn (radnim danima), 95 kn (vikendom i blagdanima)

*cijena se odnosi na cjelodnevno kupanje za odraslu osobu

3. Aquapark Adamovec

U prigorskom mjestu Adamovec nalazi se, prema nekima, najmodernija kupališna oaza. Vodenu površinu od 1.600 metara kvadratnih čine rekreacijski bazen s masažama, toboganom, gejzirima i raznovrsnim zanimljivim efektima i ono što ovaj vodeni park čini posebno zanimljivim - bazen plaža! Ovaj kompleks ima i bogati wellness program koji sadrži brojne saune (finska, biosauna, parna kupelj), kneipp za masažu nogu, hladni bazen za uranjanje i tuševe iznenađenja. 

Adresa: Ulica Dragutina Domjanića 39, 10363 Adamovec

Radno vrijeme: 08:00 – 22:00 h (Vodeni park unutarnji)

                           09:00 – 20:00 h (Vodeni svijet vanjski)

Cijena ulaznice: 65 kn (radnim danima), 75 kn (vikendom i blagdanima)

*cijena se odnosi na cjelodnevno kupanje za odraslu osobu u Vodenom parku

Možda vas zanima Smijemo barem maštati - ovo su neki od najljepših bazena na svijetu Rubrika Life&style Life&style

4. Life Class Terme Sveti Martin

Ako želiš potpuni doživljaj kao da si na moru i adrenalinski užitak, ovo je pravi izbor! Ljetni aquapark u Termama Sveti Martin nudi brojne aktivnosti za sve uzraste, među kojima su: veliki rekreativni bazen s trakama za plivanje, aquabar, 2 whirlpoola na umjetnim otocima, tobogani kamikaza, body slide, rafting slide i black hole, sunčalište s ležaljkama i brojne druge zanimljivosti. Ove terme imaju također i bogatu ponudu za profesionalne i rekreativne sportaše.

Adresa: Izvorska 3, 40313 Sveti Martin na Muri

Radno vrijeme: 08:00 – 20:00 h

Cijena ulaznice: 57 kn

*cijena se odnosi na cjelodnevno kupanje za odraslu osobu

5. Terme Čatež

Na osvježenje možeš otići i u susjednu Sloveniju, točnije u Terme Čatež, koje su od Zagreba udaljene svega 40-ak minuta vožnje automobilom. Tamo te očekuje Ljetna Termalna rivijera na kojoj možeš samo odmarati, ali i uživati u adrenalinskim aktivnostima. Adrenalinsko oduševljenje definitivno će izazvati gusarski stup, koji će se slobodnim padom spustiti brzinom od čak pet metara u sekundi. Uzbudljivo, zar ne?

Adresa: Topliška 35, SI-8250 Brežice, Slovenija  

Radno vrijeme: 08:00 - 22:00 h (od 22.6.)

Cijena ulaznice: 107 kn (14,50 €)

*cijena se odnosi na cjelodnevno kupanje za odraslu osobu

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0