Beauty

Uklanjanje bukalne masnoće posljednji je trend estetske kirurgije - žene smanjuju obraze

  • Tretman poznat pod imenom 'uklanjanje bukalne masnoće' iz dana u dan sve je popularniji, a lista (slavnih) osoba koje su mu se podvrgnule sve je duža
  • Zahvat se koristi za stvaranje izraženijih jagodica i oštrije linije čeljusti uklanjanjem džepića sala na obrazima čime se stvara "mršavije" lice
  • Istražili smo sve, od prednosti do mana i cijene ovog zahvata

Nije da ne živimo u vremenu u kojem nas išta još uvijek uspijeva iznenaditi, pa tako ni posljednji trend iz svijeta estetske kirurgije nije preveliko čudo. Tretman poznat pod imenom 'uklanjanje bukalne masnoće' koristi se za stvaranje izraženijih jagodica i oštrije linije čeljusti, a lista (slavnih) osoba koje su mu se podvrgnule iz dana u dan je sve duža. Chrissy Teigen bila je jedna od prvih, a nagađa se da su ga odradile i Bella Hadid, Lea Michele i Sophie Turner.

 | Autor: Instagram @leamichele Instagram @leamichele

Što je točno uklanjanje bukalne masnoće?

Uklanjanje bukalne masnoće je kirurški zahvat koji se izvodi pod anestezijom i kojim se uklanja male, dodatne džepiće sala (poznate kao bukalno salo) na stranama obraza. Radi se tako što se napravi mali rez unutar usta, odmah iznad zuba, a nakon čega se vrlo pažljivo uklanja višak masnoće. Učinci ovog zahvata su trajni pa jednom kada se i ako se ode predaleko, nema nazad, a znati koliko  će masnoće izaći je stvar iskustva. Naime, potrebno je ukloniti određenu količinu kako bi se smanjila punoća obraza, ali ne toliko da uklanjanje izazove udubljenje.

Možda vas zanima Gua sha kamen ublažava bore, smanjuje podbuhlost, čisti toksine... Što treba znati? Rubrika Beauty Beauty

Za koga je prikladno uklanjanje bukalne masnoće?

Ovaj se zahvat smatra prikladnim za sve osobe koje imaju pretjerano velike bukalne masne jastučiće, a osobito kod osoba koje imaju vrlo pune, zaobljene obraze ili onih koje imaju vidljive izbočine. Za razliku od drugih dijelova našeg tijela gdje količina našeg sala varira, ono u našim obrazima se tamo trajno zadržava i to iz razloga što ima važnu funkciju, a ta je da služi kao neka vrsta amortizera za pomoć pri pokretima lica i žvakanju, a za one koji ovog sala imaju puno, ovaj je zahvat prikladna opcija. 

Zašto je odjednom ovaj zahvat toliko popularan?

Iako je posljednjih mjeseci u trendu, zahvat uklanjanja bukalne masnoće zapravo nije ništa novo. Dapače, radi se o postupku koji se izvodi duže od dva desetljeća. No, budući da brojne slavne osobe pričaju o njemu i da se o njemu sve češće i glasnije govori i piše, naglo mu je porasla popularnost. Također je mnogo onih koji vjeruju da je vrijeme koje provodimo gledajući se na društvenim medijima i aplikacijama, a koje nerijetko dolazi u paketu sa sveprisutnim filterima pridonijelo njegovoj popularnosti.

Koliko košta uklanjanje bukalne masnoće?

Cijena zahvata je otprilike 1300 eura.

Može li 'popraviti' nezadovoljstvo rezultatima?

Iako zahvat, nažalost, nije reverzibilan, postoje određene metode kako ispraviti problem kod onih kojima je izvađeno previše masnoće, poput presađivanja mikro masti, mada to neće zamijeniti bukalne masnoću. Baš zato je poželjno i važno da se u startu i iz prve napravi kako treba.

 | Autor: Instagram @bellahadid Instagram @bellahadid

cloud skin Možda vas zanima Meka koža koja sjaji iznutra još je jedan beauty trend s kojim se treba upoznati prije proljeća Rubrika Beauty Beauty

Koliko traje oporavak?

Ovo ovisi od osobe do osobe, ali najčešće traje samo nekoliko dana. U pravilu nakon tjedan dana više nema ni modrica ni oteklina.

Ima li argumenata protiv?

Kao i kod svakog zahvata postoje "pro" i "contra". Kad se pravilno izvede zahvat može poboljšati oblik jagodica i definiciju čeljusti, prekomjerno uklanjanje masnoće može stvoriti pretjerano ispijen izgled. K tome, kako s godinama gubimo punašnost, udubljenje će biti još primjetnije. Postoje alternative koje su također učinkovite kod definiranja jagodica i čeljusti, ali nisu trajne. 

 

Photo: instagram @chrissyteigen

Komentari 0