Beauty
cloud skin

Meka koža koja sjaji iznutra još je jedan beauty trend s kojim se treba upoznati prije proljeća

  • Koža prepuna sjaja, koja izgleda gotovo mokro, trenutno je jako popularan look, no nježniji i mekši izgled sve više privlači pozornost beauty zajednice
  • 'Cloud skin' je predivan beauty trend koji savršeno miješa mat i sjajne teksture
  • Klasičan look koji se dobije ovim načinom ima blagi sjaj na koži te ga vrijedi isprobati kao alternativu ultra sjajnom makeup looku

Nježno fokusirana koža, 'zamagljena' i sa sjajem koji dolazi iznutra, 'cloud skin' trend je koji u prvi plan stavlja ublažen i nježniji sjaj kože, za razliku od trenda ultra sjajne kože koji već neko vrijeme omiljeni look brojnih beauty influencerica. Iako će predivno sjajna koža uvijek biti u trendu, nije loše isprobati i druge načine.

cloud skin | Autor: Instagram @thefacebykase Instagram @thefacebykase

'Cloud skin' je trend koji je prije nekoliko godina prvi put popularnim učinio MAC-ov vizažist Dominic Skinner, a zahvaljujući TikToku, nježan mat look postaje sigurna alternativa glowy koži.

'Cloud skin' look mnogi uspoređuju sa sunčevim zrakama koje se probijaju kroz oblake, što je efekt koji se pokušava postići, sa zagasitim sjajem i mat bazom. Ovaj mekani look nudi predivnu dimenziju zahvaljujući strateškom miješanju mat i sjajnih tekstura makeup i skincare proizvoda. 

cloud skin | Autor: Instagram @lauraharrier Instagram @lauraharrier

Na tržištu su se pojavili i brojni proizvodi inspirirani sanjivim i laganim oblacima, poput Kiehl's Midnight Recovery Omega Rich Cloud kreme, Summer Fridays Cloud Dew gel krema, R+Co kolekcije proizvoda za njegu kose On a Cloud, kao i Kosas Cloud puder za setiranje.

novi beauty proizvodi Možda vas zanima 5 novih beauty proizvoda koji su već pravi hit na TikToku Rubrika Beauty Beauty

Donosimo kako postići 'cloud skin':

Korak 1: Priprema kože

Dobro hidratizirana koža uvijek je najbolja baza za savršen makeup, a za postizanje takve kože možemo koristiti proizvode s hranjivom formulom poput Charlotte Tilbury Magic kreme. Nakon toga možemo na kožu nanijeti i ulje za lice, kako bi dobila dodatan sjaj.

 

@shoppersbeauty ☁️Cloud skin makeup tutorial!☁️ @chaneleliza (she/her) shares how to achieve the soft-focus, hazy, lit-from-within look. #ShoppersBeauty #ShoppersBeautyPros #cloudskin #MakeupTutorial ♬ original sound - shoppersbeauty

 

Korak 2: Baza i puder

Nakon toga, možemo koristiti omiljeni tekući puder ili hidratantnu kremu u boji za ujednačenu bazu, a zatim preko, na mjestima poput brade, čela i obraza nanijeti puder u kamenu ili prahu kako bi dobili taj 'zamagljeni' izgled.

 

@kosas The pressed powder you need for real-life dream skin ☁️ #cloudskin #cloudset #settingpowder #makeuptips #softskinhacks ♬ original sound - 🎶🎸💌

 

Korak 3: Highlighter

Iako ovaj korak nije nužan, na kraju možemo na obraze, oči i iznad usana dodati poseban sjaj uz pomoć blagog highlightera bez šljokica ili kremastog rumenila, koje će nam pružiti i malo boje.

Sve različite teksture ovog makeupa trebale bi biti sjedinjene i savršeno upijene u kožu, kako se ne bi vidjele prijelazne linije te kako bismo dobili meki i prozračan izgled kože.

Možda vas zanima Smeđa maskara makeupu daje mekši izgled, ovako ju nosi Hailey Bieber Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @kensnation

Komentari 0