Beauty

Minimum makeupa, nježni valovi, sjajna koža i prirodan izgled. Novi beauty trend povezuju s - vanilijom

  • Vanilla girl bit će najveći, kako beauty, tako i fashion trend ove godine
  • Nastavlja se na 'clean girl' estetiku, a podrazumijeva minimum makeupa, maksimalno sjajnu kožu, meke valove u kosi te odjeću od mekanih i prozračnih tekstura u bijelim, krem i vanilija nijansama
  • Od nemarnih punđi i minimalističkog nakita do super sjajnih usana i usklađene odjeće u jednom tonu od glave do pete, istražili smo sve inspirirajuće lookove

'Clean girl' estetika bez poštene je konkurencije osvojila godinu koju smo ostavili za sobom. Unatoč svim svojim kontroverzama poput promicanja nerealnog savršenstva, prošle je godine uspjela prikupiti impozantne milijarde pregleda na društvenim mrežama, a u novoj godini njezino mjesto zauzima vanilija. Upravo je 'vanilla girl' estetika koja se već u prvim danima nove godine uspjela istaknuti kao najbrže rastući trend, a što znači da ćemo sve ono što ona podrazumijeva ove godine viđati posvuda.

Što je dakle 'vanilla girl'?

U pitanju je estetika koja se oslanja na luksuzni i ugodni minimalizam kojemu je u fokusu opuštena odjeća  izrađena od ugodnih, mekanih tekstura, u prozračnim, neutralnim bojama poput bijele, bež, krem i, dakako, vanilije. Lanene košulje nose se preko mekanih kratkih hlača, kardigani od kašmira prebačeni su preko topića, a grudnjaci od delikatne čipke naziru se ispod udobnog pletiva.

Možda vas zanima TikTok ima novi trend. Zove se 'shower makeup' i izgleda iznenađujuće seksi Rubrika Beauty Beauty

Što se beauty rutine tiče, makeup ostaje prirodan, svjež i minimalistički. Nosi se čista djevojačka ljepota i no makeup look, a fokus je na sjajnoj koži koja dolazi u paketu s tek malo boje na očima, usnama i obrazima. Korektor, bronzing kapi, rumenilo, highlighter, gel za obrve, sjenilo, maskara, olovka za usne te sjajilo ove će godine biti najkorišteniji proizvodi, dok sjenila i snažni ruževi padaju u drugi plan. Najpoželjnije nijanse su taupe i toffee, ili tek malo sjaja. Kosa je opuštena, a frizure su jednostavne. Pramenovi se skupljaju kopčom za kosu ili se pak ostavljaju da nježno padaju uz razbarušene šiške, a meki valovi i kovrče, bilo razigrano pušteni ili pak uhvaćeni u nemarne punđe i repove popularniji su no ikad. 

Koja je razlika između 'clean girl' i 'vanilla girl' estetike?

Razlika je uglavnom u tome što je novi trend još udobniji i malo dražesniji, budući da kombinira zdravu estetiku koja se isticala kroz proteklu godinu s koketno-ženstvenim trendom koji će također biti jedan od vodećih ove godine. Doba je to rebrandinga svakodnevnih stilova u viralne trendove pa je i 'vanilla girl' pročišćena i profinjena estetika koja nam je jako dobro poznata, ali servirana sa zaokretom. Baš poput sladoleda od vanilije, nakon isprobavanja desetaka neobičnih okusa, ona je onaj jedan koji je toliko dobar da mu se uvijek vraćamo.

Možda vas zanima Imamo prvi bizarni novogodišnji trend: donje rublje koje se nosi umjesto hlača! Rubrika Moda Moda

Kako nositi ovaj trend? 

Lažne pjegice

 | Autor: Instagram @annie.shr Instagram @annie.shr

Kosa uhvaćena kopčom

 | Autor: Instagram @amadiahyehudah Instagram @amadiahyehudah

Jednostavan nakit

 | Autor: Instagram @juliesfi Instagram @juliesfi

Ugodne teksture

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf

Meki valovi u kosi

 | Autor: Instagram @isa.andreeva Instagram @isa.andreeva

Minimum makeupa

 | Autor: Instagram @dianasclgn Instagram @dianasclgn

Kombinacija olovke za usne i sjajila

 | Autor: Instagram @stxph.h Instagram @stxph.h

Zavjesa šiške

 | Autor: Instagram @shay.sullivann Instagram @shay.sullivann

Usklađene boje

 | Autor: Instagram @daniellejinadu Instagram @daniellejinadu

Opuštena punđa

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf

U istoj boji od glave do pete

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf

Photo: Instagram @dianasclgn

Komentari 0