Beauty

Tek kad se odrekneš ove 4 loše skincare navike ćeš postići zavidno lijepu kožu lica

Sjajna i blistava koža te ujednačen ten su ciljevi kojem mnoge beauty entuzijastice teže, ali često se čine nedostižnima. Najčešći uzrok tome su brojne loše navike koje su štetne za zdravlje i izgled naše kože, a koje često i nesvjesno prakticiramo. Ove navike, iako naizgled bezopasne, mogu nas uvelike spriječiti u postizanju onog besprijekornog tena iz snova koji toliko želimo. Detaljno smo istražile koje su to greške u njezi kože koje radimo, a u nastavku smo izdvojile četiri najčešće. Prepoznavanjem i razumijevanjem ovih navika, možemo ih početi ispravljati kako bismo kreirale izgled tena kojem težimo.

Možda vas zanima Kreiran je prvi puder s kojim možemo i spavati! Ima formulu seruma, odlično prekriva i traje cijeli dan Rubrika Beauty Beauty

1. Pretjerano korištenje pilinga

Piling, tehnika koja se koristi za uklanjanje odumrlih stanica kože koje se nakupljaju na njezinoj površini, igra ključnu ulogu u održavanju zdrave i blistave kože. To je važan korak u svakoj rutini njege kože, čiji je cilj poticanje obnove kože i poboljšanje njezinog cjelokupnog izgleda. Međutim, iako je piling koristan, važno je upamtiti da pretjerivanje može imati štetne učinke na kožu. Pretjerani piling može ju lišiti prirodnih ulja te oštetiti zaštitnu barijeru koja kožu održava hidratiziranom i zdravom. To može dovesti do raznih problema, uključujući suhoću, iritaciju i povećanu osjetljivost zbog narušene prirodne ravnoteže.

Dobro pravilo koje treba slijediti kako bi izbjegla pretjerani piling je ograničiti ovu radnju na najviše dva puta tjedno - u ovo ubrajamo i mehanički i kemijski tip pilinga. To će koži pružiti dovoljno vremena za oporavak i regeneraciju između pilinga. Briga o koži svodi se na održavanje ravnoteže jer čak i previše dobrih stvari često može dovesti do negativnih posljedica. Stoga je ključno pristupiti pilingu pažljivo i umjereno kako bismo osigurali njezino zdravlje i lijep izgled.

Foto: Instagram @valerialipovetsky Možda vas zanima TikTok trend koji nas je... iznenadio? Zašto kremu za bebinu guzu stavljati na lice? Rubrika Beauty Beauty

2. Zanemarivanje zaštite od sunca

Jedan od vodećih uzroka oštećenja kože je stalno izlaganje štetnim sunčevim ultraljubičastim (UV) zrakama bez adekvatne zaštite. Poznato je da one izazivaju široku lepezu negativnih posljedica, od uranjenih znakova starenja do hiperpigmentacije i neujednačenog tena. Što je još alarmantnije, dugotrajno izlaganje UV zrakama također može dovesti do razvoja raka kože koji može biti opasan po život. Unatoč ovim dobro poznatim opasnostima izlaganja UV zrakama, značajan broj ljudi i dalje zanemaruje svakodnevnu upotrebu kreme za zaštitu od sunca, što ostavlja kožu ranjivom na njegove štetne učinke. Ključno je zapamtiti i to da, čak i tijekom naizgled bezazlenih oblačnih dana, do 80% štetnih sunčevih UV zraka može prodrijeti kroz oblake i doći do naše kože. To naglašava važnost svakodnevnog nanošenja kreme za sunčanje, bez obzira na vremenske uvjete, pogotovo ako želimo imati mladoliku, lijepu i blistavu kožu lica.

Možda vas zanima Evo zašto bismo svi trebali pariti lice i kako to pravilno raditi kod kuće Rubrika Beauty Beauty

3. Nedovoljno hidracije iznutra

Kad želimo postići blistav ten, često ulažemo vrijeme i novac u proizvode koje nanosimo na kožu s ciljem hidriranja kože - kao što su hidratantni serumi, kreme i maske. Iako su ove rutine korisne, postoji ključni dio slagalice koji se često zanemaruje, a to je hidracija našeg tijela iznutra. Često smo zbunjene zbog suhoće svoje kože unatoč marljivom korištenju proizvoda za hidraciju. No, tada se moramo zapitati, jesmo li popile dovoljno vode tijekom dana? To je uobičajena pogreška koju mnogi od nas rade, ali ona može imati značajan utjecaj na zdravlje i izgled lica. S druge strane, kada pijemo dovoljno vode, ne pridonosimo samo svom cjelokupnom zdravlju, već i svojoj koži osiguravamo potrebnu hidraciju kako bi održala svoj sjaj i vitalnost.

Možda vas zanima Najbolji losioni za tijelo s retinolom: 10 proizvoda za glatku i lijepu kožu, od vrata nadolje Rubrika Beauty Beauty

4. Preskakanje dvostrukog čišćenja

Mnogi od nas mogu se poistovjetiti s ovim scenarijem - kasna je večer, imali smo dug dan i sve za čim žudimo je udobnost našeg kreveta. U takvim je slučajevima vrlo lako odustati od uobičajenog dvostrukog čišćenja i umjesto toga izabrati nekoliko poteza blazinicom natopljenom micelarnom vodom. Iako se ovo u ovom trenutku to može činiti dovoljnim, važno je ne podcijeniti vrijednost temeljitog dvostrukog čišćenja. Stručnjaci naglašavaju da dvostruko čišćenje nije uvijek obavezno, ali potreba za njim može ovisiti o čimbenicima kao što su količina šminke koju smo nosili tijekom dana ili okolina kojoj smo bili izloženi.

Ako smo našminkali cijelo lice ili smo provodili puno vremena vani, u gradu, dvostruko čišćenje moglo bi biti osobito korisno. Ova rutina uključuje korištenje ulja za otapanje i odstranjivanje šminke, a zatim proizvoda za čišćenje lica (umivalice!) koji će dodatno očistiti kožu i sve ostatke prljavštine. Stoga zapamti, čak i kad si umorna, nemoj dopustiti da tvoja skincare rutina ispašta. Dvostruko čišćenje može potrajati malo dulje, ali to je poput ulaganja u zdravlje i blistavost kože koje se itekako isplati.

Možda vas zanima Kate Hudson obožava ovu okoloočnu kremu protiv natečenosti i podočnjaka Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @briidgetbrown

Komentari 0