Beauty
Foto: Instagram @valerialipovetsky

TikTok trend koji nas je... iznenadio? Zašto kremu za bebinu guzu stavljati na lice?

"Face basting" novi je TikTok trend koji nam još jedan put dokazuje kako proizvodi za njegu mogu biti višenamjenski ili ipak ne mogu? Riječ je o trendu u kojem se koristi zanimljiv proizvod za njegu kože - kremu koja se koristi kod pojave pelenskog osipa u beba. Idejna začetnica ovoga je dermatologinja Dr. Shereene Idriss. Ona je ovu tehniku nazvala "face basting" , a kako kaže i sama joj je vjerna dugi broj godina kada ima potrebu izliječiti kožu lica od nadraženosti i suhoće.

 

@shereeneidriss Derm Hack: Use a Zinc Oxide diaper rash cream on your face overnight to repair dry, cracked skin aka Face Basting! For more Winter Skincare Hacks: my newest youtube video is up now ❄️🙌 #slugging #sluggingmethod #skinbarrier #skinbarrierrepair #dryskin #dryskincare #dryskintips #dermatologist #shereeneidriss #pillowtalkderm #dridriss @ShereeneIdriss ♬ greedy sped up - Tate McRae

 

Idriss kaže kako ovaj proizvod ima umirujuće učinke. Kako je uopće došla na ideju? Tijekom jednog putovanja njezino lice je zbog loše klime postalo veoma suho, a jedino što je imala pri ruci u tom trenutku bila je krema za bebinu guzu koja pomaže kod osipa od pelena. Kao liječnica, pročitala je sastav i shvatila da ovaj proizvod može koristiti na licu jer će joj pomoći u smirivanju i zacjeljivanju rana koje su joj nastale na usnama. 

Foto: Amazon, Triple Paste za njegu bebine kože | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon, Triple Paste za njegu bebine kože

Naime proizvod koji je koristila je krema za pelenski osip brenda Triple Paste. Ono po čemu je ova krema posebna je to što u sebi ima cinkov oksid koji ima protuupalna svojstva i može pomoći u smanjenju crvenila, oteklina i iritacije kože. Ova krema je slična vazelinu, ali zbog cinka odlično djeluje u zacjeljivanju rana, a Idriss je imala rane na usnama. Ipak, važno je napomenuti kako će cinkov oksid pomoći suhoj i nadraženoj koži, ali može imati negativan utjecaj na kožu sklonu iritacijama i aknama. U tom slučaju je dobro koristiti proizvode s cinkovim glukonatom.

Foto: La Roche - Posay, Cicaplast Balm B5 | Autor: Foto: La Roche - Posay, Cicaplast Balm B5 Foro: Avene, Cicalfate + | Autor: Foro: Avene, Cicalfate + Foto: Q+A, Zinc PCA | Autor: Foto: Q+A, Zinc PCA

Što je "face basting"? 

To je tehnika kojom se na lice stavlja velika količina proizvoda kojem treba određeno vrijeme da se upije u lice. Proizvod se nanese u izdašnom sloju prije spavanja, a prilikom buđenja koža bude poput bebine guze - mekana i glatka! Ipak, nije svaka krema za pelenski osip idealna za ovo, ali svaki hidratantni proizvod koji u sebi sadrži cinkov oksid će pomoći u rješavanju suhoće i rana na licu, ali i drugim dijelovima tijela.

Možda vas zanima Hailey Bieber i Sienna Miller samo su neke od obožavateljica ovog seruma koji u trenu nestaje s polica Rubrika Beauty Beauty

Važno je čitati etikete i sastojke, s obzirom na to da neke kreme za pelene mogu sadržavati sastojke koji začepljuju pore i mogu stvoriti akne. Sastojci na koje je važno obratiti pozornost su - lanolin, mineralno ulje, vosak ili vazelin. Svakako mnogo bolje rezultate za njegu kože možeš postići korištenjem hidratantnih proizvoda koji su namijenjeni za njegu lica.

Photo: Instagram @valerialipovetsky

Komentari 0