Beauty

Najbolji losioni za tijelo s retinolom: 10 proizvoda za glatku i lijepu kožu, od vrata nadolje

  • Retinol se istaknuo kao jedna od najpopularnijih sastojaka u proizvodima za njegu lica 
  • U posljednje se vrijeme sve više ističu njegove "čarobne" moći da kožu učini punijom, hidratiziranijom i pomlađenom
  • S dolaskom toplijih dana, sve više otkrivamo kožu tijela, pa ako već i prije nismo previše revno brinuli o njezinom stanju i izgledu, sad je vrijeme!
  • Pročitaj više: Za ovaj serum kažu da je 'botoks u bočici', a možeš ga kupiti i kod nas

Retinol je bio jedan od najpopularnijih sastojaka kada je u pitanju njega lica. Ovaj oblik vitamina A zlatni je standard kada je u pitanju usporavanje starenja. Ne samo da povećava proizvodnju stanica unutar kože, pružajući učinak pilinga, nego sprječava i začepljenje pora, ujednačava pigmentaciju i smanjuje fine bore stimulirajući proizvodnju kolagena.
I dok gotovo uvijek stavljamo naglasak na njegu kože lice, s proljećem počinjemo nositi odjeću koja otkriva sve više kože i želimo da i ona od vrata naniže bude mekana, njegovana i sjajna. Stoga smo pronašli losione za tijelo čiji je retinol sastojak.

njega kože | Autor: Instagram @reiflerpaige Instagram @reiflerpaige Foto: Instagram @reiflerpaige, njega kože tijela

Kako retinol djeluje na kožu tijela? Baš kao i na lice. Retinol stimulira kolagen koji pomaže u učvršćivanju kože tijela na opuštenim područjima kao što su laktovi i koljena. Također, losioni s retinolom će dodati vlagu pa će suhe noge koje se perutaju  postati glatke i sjajne, a bore koje se mogu stvoriti i na tijelu, blaže.

njega kože tijela | Autor: Instagram @emilyoberg Instagram @emilyoberg Foto: Instagram @emilyoberg, njega kože tijela

Kao i kod proizvoda za lice koji sadrže retinol, i proizvodima za tijelo će trebati neko vrijeme da djeluju i da se vide rezultati. Nije moguće reći točno koliko vremena će proći, jer to ovisi o stanju kože, ali nemoj odustati ako željeni rezultati nisu vidjeli odmah, potrebno je ipak nekoliko tjedana. Losioni za tijelo s retinolom idealni su za sve koji imaju problema s neujednačenim tonom i teksturom kože, kao i za sve one koji žele zategnuti kožu cijelog tijela. Ako si ikada imala reakciju na retinol, s kremama za tijelo kreni polako i na malom dijelu tijela, ali prilagodba bi trebala biti lakša nego s licem. Losioni za tijelo s retinolom mogu se nanositi danju ili noću, ali je važno koristiti SPF na cijelom tijelu svaki dan, čak i kad nanosiš proizvod samo noću. 

Možda vas zanima Koji sastojci za njegu kože se smiju, a koji nipošto ne smiju koristiti zajedno? Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

 

 

Foto: Pr, Paula's Choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, losion za tijelo s retinolom (28 eura) | Autor: Foto: Pr, Paula's Choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, losion za tijelo s retinolom (28 eura) Foto: Pr, Sol de Janeiro Beija Flor Collagen-Boosting Elasti-Cream, krema za tijelo s retinolom (50 eura) | Autor: Foto: Pr, Sol de Janeiro Beija Flor Collagen-Boosting Elasti-Cream, krema za tijelo s retinolom (50 eura) Foto: Pr, Kopari Ultra Renewing Retinol Body Cream, krema za tijelo s retinolom (40 eura) | Autor: Foto: Pr, Kopari Ultra Renewing Retinol Body Cream, krema za tijelo s retinolom (40 eura)

Foto: Pr, Iota Supermatcha Body Lotion+, losion za tijelo s retinolom (30 eura) | Autor: Foto: Pr, Iota Supermatcha Body Lotion+, losion za tijelo s retinolom (30 eura) Foto: Pr, U Beauty Resurfacing Body Compound, losion s retinolom (120 eura) | Autor: Foto: Pr, U Beauty Resurfacing Body Compound, losion s retinolom (120 eura) Foto: Pr, Versed Press Restart Gentle Retinol Body Lotion, losion s retinolom (20 eura) | Autor: Foto: Pr, Versed Press Restart Gentle Retinol Body Lotion, losion s retinolom (20 eura) Foto: Pr, OUI the People All In All Melting Body Balm, krema za tijelo s retinolom (80 eura) | Autor: Foto: Pr, OUI the People All In All Melting Body Balm, krema za tijelo s retinolom (80 eura) Foto: Pr, Josie Maran Whipped Argan Pro-Retinol Body Butter, krema za tijelo s retinolom (55 eura) | Autor: Foto: Pr, Josie Maran Whipped Argan Pro-Retinol Body Butter, krema za tijelo s retinolom (55 eura) Foto: Pr, Topicals Slather Exfoliating Body Serum, krema za tijelo s retinolom (30 eura) | Autor: Foto: Pr, Topicals Slather Exfoliating Body Serum, krema za tijelo s retinolom (30 eura) Foto: Pr, DRMTLGY Retinol Body Lotion, krema za tijelo s retinolom (38 eura) | Autor: Foto: Pr, DRMTLGY Retinol Body Lotion, krema za tijelo s retinolom (38 eura)

Možda vas zanima Peptidi ili retinol: Koji od ova dva čarobna sastojka za uklanjanje bora je bolji? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @anna_kanyuk

Komentari 0