Beauty

Svi savjeti i najbolji ruževi za stvaranje dojma punih usana na jednom mjestu!

  • Svatko tko voli napućene i punije usne, ali ga geni nisu obradovali istima, a fileri iz bilo kojeg razloga nisu opcija, lako može uz nekoliko korisnih trikova i pravih proizvoda postići željeni look
  • Gotovo jednako kao i nanošenje savršeno odabrane nijanse ruža bitna je priprema usana
  • Kada je odabir nijanse u pitanju, što je ruž jačeg pigmenta, to će usne izgledati punije

Znamo da je malo što toliko seksipilno kao što su to punašne usne, ali isto tako znamo da nismo svi blagoslovljeni prirodno ovakvim usnama, no, to nipošto ne znači da ih ne možemo sami stvoriti, barem vizualno. 

Ovom je zadatku u većoj ili manjoj mjeri dorasla svaka nijansa ruža, ali najbolji će efekt izazvati tamnije nijanse poput mat ljubičaste, narančaste, crvene i žarko ružičaste koja je jedna od najpopularnijih nijansi ove sezone. Nanošenje ruža se obavezno mora nadopuniti s malo sjajila ili highlightera za besprijekoran dojam prirodno punih usana, no postoji nekoliko važnih trikova koji prethode samom nanošenju ruža i sjajila.

Možda vas zanima Ruževi koji mijenjaju boju na usnama, kao da im je magija sastojak, beskrajno su zabavni Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Max Factor Lipfinity Lip Colour, 61,78kn, Notino; theBalm Meet Matt(e) Hughes Long Lasting Liquid Lipstick, 92,80kn, Notino; NYX Powder Puff Lippie, 76,99 kn, pinkpanda.hr; Jeffree Star Cosmetics X Shane Dawson Velour Liquid Lipstick, 155,00 kn, Douglas

Priprema usana

Što su usne glađe i hidratiziranije, to će se proizvodi bolje nanositi i bolje izgledati. Pripremu usana najbolje je početi s pilingom za usne, a zatim nanijeti hidratantni balzam za usne.

Jedan od naših omiljenih trikova za piling usana je korištenje četkice za zube i šećera, a sve što je potrebno učiniti je malo namočiti četkicu za zube i umočiti je u šećer, a zatim nježno četkati usne kružnim pokretima, isprati toplom vodom te potom nanijeti hidratantni balzam za usne.

Prikrivanje usana

Prije nanošenja ruža, usne je potrebno premazati korektorom ili puderom kako bi se stvorio osnovni sloj koji će ružu za usne dati ujednačeniji završetak i omogućiti da se bolje vidi prava boja, a ujedno i produžiti njegovu postojanost. Također će djelovati i kao prazno platno za sve one koji žele precrtati svoje usne za dodatni volumen, a korektor se čak može nanijeti i oko rubova usana nakon nanošenja ruža kako bi se poravnalo bore i učinilo usne izraženijima.

 | Autor: Instagram @jeffreestarcosmetics Instagram @jeffreestarcosmetics

Možda vas zanima Ruževi za usne s kolagenom pružaju učinak punijih usana, donosimo naš izbor Rubrika Beauty Beauty

Oblikovanje savršenog luka

Svatko tko prirodno nema super definiran luk gornje usne u obliku slova ‘M’, može ga lako stvoriti korištenjem olovke za usne i iscrtavanjem slova 'X' na vrhu usne.

Konturiranje usana

Konturiranjem se može lako manipulirati dimenzijama bilo kojeg područja tijela i u svega par poteza ‘smanjiti’ čelo, istaknuti jagodice, ali i, naravno, povećati usne. Dodavanjem pepeljaste ili kremaste konture ispod središta donje usne i iznad vrha gornje usne, stvara se suptilna sjena, a jedino je potrebno pripaziti da se ona dobro stopi pa se s blendanjem ne može pretjerati.

Možda vas zanima Ruževe Manuela Picard itekako hvale, a ovaj domaći brend najavljuje i hrpu novih proizvoda Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Zara Ultimatte Matte Lipstick, 89,90 Kn, ZaraToo Faced Melted Matte Liquified Lipstick, 185,00 kn, Douglas; Armani Rouge D'Armani Lipstick, 295,00 kn, Douglas; Bobbi Brown Luxe Liquid Lip Velvet Matte, 329,00 kn, Douglas

Iscrtavanje i ispuna usana

Olovkom za usne potrebno je obrubiti usne malo izvan vanjskih rubova, naravno, uz pažnju da se ne pretjera i da usne i nakon precrtavanja djeluju prirodno. Nakon što iscrtavanja obruba, usne je potrebno ispuniti omiljenim ružem. Kao što smo već spomenuli, što je tamnija nijansa, to će one izgledati punije.

Sjajilo za kraj

Kao završni detalj, potrebno je nanijeti sjajilo na sredinu usana kako bi se naglasila njihova punoća. Umjesto sjajila, na mat ruževima može se koristiti i highlighter.

Photo: Instagram @armani beauty

Komentari 0