Beauty
crveni ruž za usne

Kako odabrati nijansu crvenog ruža koja će se savršeno slagati s tonom kože

  • Crveni ruž osnovni je dio svake ozbiljnije makeup kolekcije
  • Jednostavan, a efektan, zbog svoje boje, usne stavlja u prvi plan te svaki makeup look pretvara u elegantan i upečatljiv
  • Savršenu nijansu crvenog ruža nije lako izabrati te ćeš ih sigurno morati isprobati nekoliko prije nego što pronađeš onu koja ti najbolje pristaje, no uz savjete i prijedloge u nastavku sigurno ćeš lakše doći do prave nijanse crvenog ruža za tebe!

Crveni ruž je poput male crne haljine, samo u svijetu makeupa. Svestran je i pomalo dramatičan, a svakom makeupu looku daje dozu sofisticiranosti. Možeš ga nositi u dnevnim i u večernjim lookovima, a lako se može uklopiti u makeup look za gotovo svaku prigodu!

No, makeup brendovi nude pregršt nijansi crvenih ruževa između kojih može biti dosta teško izabrati. Iako zapravo strogih pravila o savršenoj nijansi za pojedini ton kože nema, savjetima i prijedlozima koje ti donosimo u nastavku bit će ti lakše suziti izbor i odrediti koja ti nijansa najbolje pristaje!

Kako pronaći odgovarajuću nijansu crvenog ruža

Prvo ćeš svakako morati malo eksperimentirati i isprobati nekoliko nijansi kako bi pronašla onu koja ti se najviše sviđa na tvojim usanama. Ako i izabereš presvijetlu ili pretamnu nijansu, to uvijek možeš popraviti olovkom za usne ili sjajilom koje naneseš preko boje ruža.

Također, trebaš obratiti pozornost i na teksturu ruža, budući da će ovisno o tome i efekt boje na tvoji usnama biti drugačiji. Mat ruž uvijek će biti jače pigmentiran i snažno pokazati boju, dok će sjajna ili kremasta tekstura biti malo prozirnija. S takvom formulom ruža možda će ti biti i lakše krenuti za početak, ako nisi spremna na snažnu, punu crvenu boju.

Najbolji crveni ruževi za maslinasti ton kože

Ako imaš maslinasti ton kože, najbolje će ti pristajati nijanse crvenih ruževa s toplim, žutim ili narančastim podtonovima, poput koraljne. 

Charlotte Tilbury Hot Lips 2 u nijansi Red Hot Susan

Ova nijansa specifično posveta je slavnoj glumici Susan Sarandon, a cijela linija stvorena je u suradnji s 11 slavnih žena kojima su nijanse posvećene. Hot Lips 2 tvoje će usne ostaviti mekima i hidratiziranima te ih učiniti punijima.

crveni ruž za usne | Autor: charlottetilbury.com charlottetilbury.com crveni ruž za usne Charlotte Tilbury Hot Lips 2, Red Hot Susan, 271 kn

Maybelline Color Sensational Made For All u nijansi Ruby for Me

Maybelline Color Sensational Made For All predivno će naglasiti tvoje usne i učiniti ih punijima i zdravijima. Kremasta tekstura i visoka pigmentacija osiguravaju postojanost boje.

crveni ruž za usne | Autor: notino.hr notino.hr crveni ruž za usne

Maybelline Color Sensational Made For All, 55,40 kn

Najbolji crveni ruževi za srednji ton kože

Za srednji ton kože mogućnosti kod biranja nijanse crvenog ruža su nešto šire, budući da će ti pristajati ruževi i hladnih i toplih crvenih nijansi. 

Wet'n'Wild Mega Last High Shine u nijansi Fire-Fighting

S ovim Wet'n'Wil supersjajnim ružem tvoje će usne biti istaknute, njegovane i hidratizirane. Kremaste je teksture te se jednostavno nanosi, a može se nanijeti i u više slojeva.

crveni ruž za usne | Autor: Wet'n'Wild Wet'n'Wild crveni ruž za usne Wet'n'Wild Mega Last High Shine, Fire-Fighting, 29,90 kn

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte Limited ruž za usne u nijansi Dram'atic

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte dugotrajan je i intenzivno pigmentirani mat ruž za usne koji će tvoje usne posebno naglasiti i ostaviti predivan postojani efekt i boju.

crveni ruž za usne | Autor: Douglas Douglas crveni ruž za usne

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte Limited ruž za usne, Dram'atic, 285 kn

Najbolji crveni ruževi za svijetli ton kože

Ako imaš svijetli ton kože, jarka nijansa crvene odlično će ti pristajati, a posebno će se lijepo istaknuti i hladne nijanse crvene s hladnim podtonovima, poput boje brusnice.

Pat McGrath MattTrance ruž za usne u nijansi Elson 2

Pat McGrath ruž ima kremasto-mat teksturu te je izrazito pigmentiran. Formula je obogaćena uljem koje omogućuje njegu usana te olakšava nanošenje za mekani i ugodan osjećaj na usnama. 

crveni ruž za usne | Autor: patmcgrath.com patmcgrath.com crveni ruž za usne Pat McGrath MattTrance ruž za usne, Elson 2, 350 kn

Jane Iredale Triple Lux Long Lasting Naturally Moist ruž za usne u nijansi Gwen

Ruževi iz ove linije bogato su pigmentirani, a zahvaljujući posebnoj trostrukoj formuli osiguravaju dugotrajnu postojanost, hidrataciju i prirodne sastojke.

crveni ruž za usne | Autor: dermacare.hr dermacare.hr crveni ruž za usne Jane Iredale Triple Lux Long Lasting Naturally Moist ruž za usne, Gwen, 199 kn

Najbolji crveni ruževi za vrlo svijetli ton kože

Vrlo svijetlom tonu kože najbolje će pristajati nijansa crvenog ruža koja će lijepo naglasiti prirodni ružičasti odsjaj koji ovaj ton kože već ima. Također potraži hladnije nijanse crvene koje imaju plave ili ljubičaste temeljne podtonove. Odlična prednost hladnih nijansi crvenih ruževa je i ta što će tvoji zubi izgledati bjelije kad ju naneseš!

MAC Powder Kiss ruž za usne u nijansi Werk, Werk, Werk

Ovaj ruž sadrži vrlo hidratantnu mat formulu koja je pogodna za sve tipove kože. Vrlo je pigmentiran te će njegova boja biti postojana tijekom cijelog dana, a istodobno će hidratizirati tvoje usne!

crveni ruž za usne | Autor: Douglas Douglas crveni ruž za usne

MAC Powder Kiss ruž za usne, Werk, Werk, Werk, 215 kn

NYX Powder Puff Lippie u nijansi Puppy Love

Ovaj kremasti ruž iz NYX-a ima posebnu formulu koja omogućava savršeno nanošenje i dugotrajnost te će predivno naglasiti tvoje usne.

crveni ruž za usne | Autor: pinkpanda.hr pinkpanda.hr crveni ruž za usne

NYX, Powder Puff Lippie, Puppy Love, 77 kn

Nijanse crvenih ruževa koje pristaju svima

U svijetu crvenih ruževa, postoji tek nekoliko nijansi koje pristaju baš svima, a jedna od najvećih favorita je svakako nijansa Ruby Woo MAC-ovog ruža Retro Mat. Brojni vizažisti upravo ovu nijansu navode kao onu koja odlično pristaje uz svaki ton kože! Uz precizno nanesenu legendarnu nijansu Ruby Woo i dugotrajnu mat formulu ovog ruža, tvoje će usne tijekom cijelog dana izgledati savršeno!

crveni ruž za usne | Autor: Douglas Douglas crveni ruž za usne

MAC Retro Mat ruž za usne, Ruby Woo, 205 kn

Balzam za usne u boji Možda vas zanima Balzami za usne u boji: Savršena lagana njega kad želimo 'odmoriti' usne Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram @maccosmeticsgreece

Komentari 0