Beauty

Ruževi za usne s kolagenom pružaju učinak punijih usana, donosimo naš izbor

  • U svijetu ljepote sve se više priča o dobrobitima kolagena koji je sve češće sastojak i naših losiona, seruma, preparata za kosu...
  • Na tržištu su i brojni ruževi koji sadrže kolagen i koji obećavaju punije, njegovane usne
  • Donosimo ti naš izbor  

Sada više nego ikad, zaljubljenici u ljepotu konzumiraju kolagen u prahu i nanose kremu s kolagenom, idu na kolagenske tretmane kose...ali i koriste 2 u 1 ruževe sa kolagenom koji ne samo da usnama daju boju, već i punoću te njegu. 

lip stain Možda vas zanima Lip stain je savršena zamjena za ruž koju obožavamo nositi ovog ljeta! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram@fentybeauty Instagram@fentybeauty

Prije nego što istražiš kako proizvodi s kolagenom utječu na kožu usnica, važno je (malo bolje) razumjeti što je zapravo kolagen. "Kolagen je strukturni protein u našoj koži koji joj daje oblik", kaže dr. Joshua Zeichner za The Zoe Report. 75 do 80 posto kože sastoji se od kolagena. Razmišljaj o tome kao o punjenu svog madraca: bez njega bi madrac bio zgužvan, dodaje Zeichner.

Najbolji mat ruževi: Uz ove će ruževe tvoje usne uvijek izgledati savršeno!

Tijelo kolagen prirodno proizvodi, no ovaj proces počinje opadati oko 30. godine. Kako godine idu, proizvodi se manje kolagena zbog smanjenja epidermalnog faktora rasta (EGF) u našem tijelu. Još jedna ključna riječ na koju treba obratiti pozornost je hidrolizirano. Hidrolizirani kolagen znači da je kolagen razlomljen u manje čestice koje je lakše obraditi.

 | Autor: Instagram@g_sqrd Instagram@g_sqrd

Ruževi za usne s kolagenom također su jedna od prvih stvari za kojima možemo posegnuti kada želimo punije usne. Usne će imati koristi od antioksidativnih sastojaka, a hidrolizirani kolagen pomoći će u smanjenju sitnih linija i bora.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Motives (190,00 kn), essence cool Collagen Plumping (23,90 kn), Ready to Wear (185,00 kn)

Inovativna formula ovih ruževa prožeta je kolagenom, često je bogata i mješavinom biljnih ulja koja pomažu u povećanju elastičnosti i gipkosti te hijaluronskom kiselinom kako bi usne izgledale punije i smanjila se pojava finih linija i bora. Usne će djelovati punije, hidratizirane i mekše.

 | Autor: Pr Pr

IT Cosmetics (177,00 kn), Charlotte Tilbury Collagen Lip Bath (259,00 kn), Catrice Vegan Collagen Matt Lipstick (30,00 kn)

Kolagen kao sastojak također osigurava ravnomjernije upijanje pigmenata pa će i boja ruža na usnicama izgledati ljepše nanesena. 

crveni ruž za usne Možda vas zanima Kako odabrati nijansu crvenog ruža koja će se savršeno slagati s tonom kože Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @charlottetilbury

Komentari 0