Beauty

Suha koža lica loša je podloga za šminku. 5 savjeta kako da makeup izgleda lijepo i svježe, usprkos svemu

  • Najveći neprijatelj suhe kože je zima - vjetar, niske temperature i vlaga u zraku uzrokuju još veću suhoću
  • Bez obzira na dobar skincare i preparate za njegu kože, makeup često zna izgledati loše ona "suhokošcima" tijekom zime
  • Naglasak svakako mora biti na proizvodima za njegu kože koji hidriraju kožu i jačaju njezinu barijeru, ali postoji i nekoliko makeup trikova koji mogu pomoći u postizanju sjajnog izgleda

Zimu volimo iz raznih razloga, ali ona ima brojne negativne učinke na našu kožu. Tako se tijekom zime često susrećemo s ispucalim usnama, suhom kožom i na kraju šminkom koja se skida s lica i postaje 'grudasta'. Za nanošenje šminke tijekom zime potrebna je dodatna njega, ali i mala promjena proizvoda koje koristimo na koži.  

1. Korištenje što više tekućih proizvoda

Kao prvi korak koristimo hidratantnu krenu, zatim primer i tek onda podlogu. Također, tijekom zime izbjegavamo nanošenje pudera u prahu na već suhu kožu. Zbog toga će koža izgledati ispucalo. Umjesto toga, odabiremo lagane tekuće podloge koje će koža upiti. Ne samo da daju sjajan dewy završetak, već sadrže ulja i hidratantna svojstva koja mogu pomoći kod suhe kože. Naš trik je i da pomiješamo hidratantnu kremu i puder te ih zajedno nanesemo na kožu. 

Foto: Instagram @desiperkins | Autor: Instagram @desiperkins Instagram @desiperkins Foto: Instagram @desiperkins

2. Rumenilo

Tijekom zime često izgledamo blijedo, ali na sreću tu su rumenila koja će spasiti stvar. Svakako je preporuka kao i kod pudera koristiti proizvode koje su tekući jer će oni ljepše ostajati na suhoj koži. Za dodavanje svježine licu nanesite rumenilo na obraze i vrh nosa u ružičastoj boji. 

Hailey Bieber Možda vas zanima Hailey Bieber ima vrlo jednostavan trik za nanošenje rumenila, koji licu daje prirodno blistav sjaj! Rubrika Beauty Beauty

3. Balzam za usne i ruž

Čak i ako nemate problema s nakupljanjem proizvoda po licu, makeup look mogu pokvariti ispucale usne. Stoga zimi uvijek sa sobom nosimo balzam za usne ili hidratantni ruž. Nanošenje tankog sloja balzama ili maske za usne prije spavanja najbolji je način da se spriječi isušivanje.  

Foto: Instagram @pamela_rf | Autor: Instagram @pamela_rf Instagram @pamela_rf Foto: Instagram @pamela_rf

4. Maglica za lice tijekom dana

Kada osjetimo da nas koža počinje zatezati i da je suha, lice posprejamo maglicom i odmah dobije svježinu. Maglice pomažu pretvoriti dehidrirano, matirano lice u svježe u samo jednom koraku. Ipak, ovo nije proizvod koji će održati make-up na licu tijekom dana, već samo održava kožu vlažnom. 

5. Maske za lice

Neizbježan korak prilikom nanošenja makeup proizvoda je maska za lice. Najbolje će djelovati kada se nanosi prije nanošenja hidratantne kreme i primera. Lice će biti dovoljno hidratizirano i spremno za makeup. Maska se može koristiti i na večer u obliku kreme koja u isto vrijeme služi i kao maska za lice.

maska za lice Možda vas zanima Uz najbolje hidratantne maske za lice, vrlo brzo ćemo reći zbogom umornoj i suhoj koži Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @evarankiin

Komentari 0