Beauty

Priča o Mabrouk kozmetici od kobiljeg mlijeka stiže s pitoresknih proplanaka Bilogore

  • Kobilje mlijeko ima brojne blagodati za naše zdravlje, a upravo u želji da izliječe bronhitis dvojice sinova, Tamara i Zoran pokrenuli su jednu od najljepših domaćih poduzetničkih priča
  • Živeći na idiličnim proplancima Bilogore, krenuli su stvarati vrhunsku kozmetiku od kobiljeg mlijeka koja je prvotno oduševila njihove prijatelje i poznanike, a zatim i brojne klijente krug kojih se neprestano širi
  • Otkrili su nam kako je sve krenulo, što znači ime brenda, ali i čemu se nadaju u novoj godini

O blagodatima kobiljeg mlijeka na naše zdravlje svjedoče azijski zapisi stari više od 2500 godina, a Rusi su ga još u 19. stoljeću počeli koristiti u terapeutske svrhe te su imali na desetke kumisnih bolnica u kojima su provodili terapiju sa svježim i fermentiranim kobiljim mlijekom. Njegova konzumacija pridonosi očuvanju zdravlja srca i krvožilnog sustava, pomaže održavanju uravnotežene i zdrave crijevne mikroflore, jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa, a uz sve to pomaže i kod alergija, bolesti probavnog i dišnog sustava te kožnih oboljenja. 

Upravo kako bi sinove Jana i Frana izliječili od bronhitisa, supružnici Tamara i Zoran Rebić okrenuli su se proizvodnji kobiljeg mlijeka, a što ih je na kraju dovelo do toga da su i svima nama ostalima blagodati kobiljeg mlijeka odlučili poslužiti kroz vrhunsku kozmetiku koju proizvode. 

 | Autor: Mabrouk Mabrouk

 | Autor: Mabrouk Mabrouk

Možda vas zanima Magareće mlijeko obožavala je i Kleopatra, a ono je glavni sastojak prirodne kozmetike domaćeg brenda MyCléa! Rubrika Beauty Beauty

Na predivnim proplancima Bilogore gdje žive imaju petnaestak konja, a kozmetiku od kobiljeg mlijeka počeli su proizvoditi prvi u Hrvatskoj. Budući da oboje konje vole još od malih nogu, svoj su brend nazvali Mabrouk prema svom arapskom konju Mabrouku Amoru. On je, kažu, nažalost obolio i uginuo prije dvije godine, a osim što je ime brenda posveta njemu, sama riječ mabrouk na arapskom znači blagostanje i zahvalnost i prikladno opisuje osjećaje koje dijele prema ovim plemenitim životinjama. 

 | Autor: Mabrouk Mabrouk

Asortiman prirodne kozmetike trenutačno čini pet visokokvalitetnih proizvoda - sapun koji je bio prvi proizvod koji su napravili i kojim su oduševili prijatelje i poznanike, te krema, šampon, losion i balzam za tijelo, a koristiti ih, kažu, mogu baš svi, iako ih najčešće biraju osobe s detmatološkim problemima - psorijazom, dermatitisom i ekcemima. Uz to, veoma su pogodni i za njegu bebine i osjetljive kože pa je krug onih koji im se okreću sve širi. 

Možda vas zanima Prirodna kozmetika inspirirana Hvarom ne poznaje ni spol, ni dob, ni tip kože, svaku kožu čini zdravijom i ljepšom Rubrika Beauty Beauty

Svoj su brend imali prilike predstaviti i u Europskom parlamentu u Bruxellu kao inovativni proizvod, a njegovu je vrijednost prepoznao i naš najveći drogerijski lanac. “Naše je proizvode prepoznao dm te smo s njima pokrenuli suradnju, a proizvodi su, uz to, dostupni i na našem webshopu te u manjim trgovinama koje podržavaju hrvatske proizvodače prirodne kozmetike”, kažu nam, ističući kako, unatoč tome što su maleni i mladi brend, zahvaljujući kvaliteti mogu konkurirati velikim proizvodačima.

 | Autor: Mabrouk Mabrouk

Ni ova, kao ni mnoge druge priče, vjerojatno ne bi bila ni upola toliko uspješna da u nju nije utkano puno ljubavi i želje da svladaju sve izazove koji im se nađu na putu, a za godinu pred nama se, kažu, nadaju da će biti ona u kojoj će svjetlo dana ugledati i neki novi proizvodi. U njihovu kvalitetu uopće ne sumnjamo i jedva ih čekamo isprobati!

Photo: Mabrouk

Komentari 0