Beauty

Povjerljivo: 8 žena otkriva kako se brine o svojoj intimnoj frizuri

  • Vjerovala ili ne, trend brijanja stidnih dlačica polako jenjava i žene se sve manje odlučuju na opciju da idu bez ičega
  • Ipak, neke žene ne žele dlake zamo dolje
  • 8 njih nam je reklo kako se one brinu o svojim dlačicama

Koja je tvoja najdraža frizura? Pritom ne mislimo na onu na glavi, već na intimnu. Ako si jedna od onih koja je ima, nisi jedina.  Istraživanje iz 2016. je pak pokazalo da se 16 posto žena uopće ne brine o održavanju i uljepšavanju svojih stidnih dlačica, što je sasvim u redu (a i preporuka većine liječnika). Jedno drugo istraživanje pokazuje da čak 50 posto žena dlačice uklanjaju britvicama - do kraja. Ako si jedna od tih koja voli isprobavati svakakve načine uljepšavanja, ali i uklanjanja dlačica, ove anonimne priče bi ti mogle biti poznate!

Možda vas zanima 8 genijalnih stvari za koje možeš koristiti baby puder Rubrika Beauty Beauty

1. U tajnosti koristim muževu mašinicu za bradu!

"Moj muž u stvari ne zna da koristim njegovu mašinicu, a iskreno ne znam ni koliko bi mu se ta ideja sviđala. Slučajno sam otkrila mašinicu kao idealno 'oruđe' - naime, prije dvije godine sam imala dva sata vremena prije odlaska na bazen, a više nisam imala depilacijskih traka. Brže bolje sam izvukla njegovu mašinicu i sve ošišala na sitno. Od tada ja i mašinica imamo tajnu vezu (smijeh). Ne mogu reći koliko često je koristim, ali svaki put ih odreže na istu dužinu, i to u doslovno manje od dvije minute".

 

2. Depiliram se kod kuće

"U potpunosti skidam sve dlačice i to radim sama kod kuće s trakama voska. Počela sam sa 17 godina i sada to radim jednom mjesečno, točno nakon prestanka mjesečnice (tih tjedan dana pustim koži da se odmara). U početku je jako boljelo, ali mislim da mi se koža dosad navikla. Koža mi bude vrlo osjetljiva poslije depilacije, no nakon toga stavim ulje koje dolazi u paketu s trakama i ono uistinu pomaže".

3. Koristim britvicu svaki dan

"S obzirom na to da sam horoskopska Djevica, higijena mi je vrlo važna, a beauty trikovi koji mi pomažu u tome da se svakodnevno osjećam čisto i uredno kod mene imaju veliki plus. Uklanjam dlačice uz pomoć prikladnog losiona za tijelo i britvice, koji ostavljaju kožu prekrasno nježnom i glatkom. Radim to na dnevnoj bazi kako bih izbjegla iritaciju".

Možda vas zanima Bujni grm ili potpuno bez dlaka? Muškarci su otkrili što više vole Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Skroz sam "gola" otkad sam bila tinejdžerica

"Kad sam imala 15 ili 16 shvatila sam da trebam početi raditi nešto sa svojim dlačicama. Jednostavno, gadile su mi se. U početku, probala sam depiliranje voskom, ali onda sam bila natečena nekoliko dana, a i čekanje da izrastu je bila prava tlaka, tako da to definitivno nije bilo za mene. Poslije toga, počela sam jednostavno sve skidati britvicom. Čak već i dan nakon poroda sam bila totalno glatka, što ti govori puno o mojoj predanosti!".

5. Krenula sam na laser

"Od srednje škole sam više-manje uvijek bila obrijana dolje. Tadašnja najbolja frendica mi je rekla da bi to trebala raditi, i od tada to radim! Danas to ipak radim da bi mogla nositi bikini bez da strašim ikoga, a i jer se tako osjećam ugodnije. S druge strane, moj muž me nikad nije tražio da to radim, ali nikad nije ni prigovarao. Najčešće se odlučujem za metodu skraćivanja na najmanje jer tako izbjegnem upalice i iritacije. Nakon drugog djeteta, krenula sam ići na laser. JAKO BOLI. Ali stalno se trudim razmišljati o tome koliko će se jednom isplatiti kada se više nikad neću sama trebati brinuti o dlačicama". 

6. Jako brijem na ulje za dlačice

"Sebe bih opisala kao dugogodišnju "brijačicu" koja je dvije godine eksperimentirala s brazilkom. Prvu brazilku sam napravila s 32 godine, kad sam friško počela dejtati i osjećala potrebu da se ošišam gore i dolje. Na kraju sam shvatila da je to vrlo frustrirajući ciklus izrastanja s puno boli, tako da sam jednom i zauvijek odlučila da depiliranje nije za mene. Otkrila sam pritom "Fur" ulje i sad se osjećam puno samopouzdanije jer dlačice uređujem britvicom i njegujem i njih i kožu uljem".

7. Čupkam dlačicu po dlačicu

"S uređivanjem sam krenula u srednjoj školi kada sam pincetom dlačice oblikovala u traku. Vosak mi je previše bolan i skup, a i shvatila sam da s pincetom mogu precizno napraviti oblik koji želim. Nedugo nakon toga otkrila sam epilator pa sam ga počela koristiti jednom tjedno. Trenutno sam skroz gola, i naprijed i nazad. I dalje vadim dlačicu po dlačicu koju je epilator preskočio. To me održava glatkom i svježom, točno kako volim".

 

8. Zbog brijanja sam završila na hitnoj

"Jednostavno ne podnosim imati dlačice dolje. Osjećam se čišće kad ih nema. Brijanje je bila moja go-to metoda, ali jedna nezgoda s brijanjem odvela me na hitnu i od tada je izbjegavam. Naime, doktor mi je rekao da brijanjem dolje stvaram mikroskopske porezotine koje su super za nastanjivanje bakterija, što može voditi do puno većih problema, poput raznovrsnih upala - tako da od tada idem na depilaciju voskom kod kozmetičarke". 

Photo: None

Komentari 0