Beauty

8 genijalnih stvari za koje možeš koristiti baby puder

Nalazi se u više stvari no što misliš - i u stvari ga koristiš na dnevnoj bazi. Saznaj za što je apsolutno najbolji!

Skromni talk nalazi se u svim kupaonicama već generacijama i poznat je kao jedan od najboljih 'multitasking' proizvoda na tržištu, a najčešće ga vidimo u formi "baby pudera". Osim što može dati volumen trepavicama, odličan je i za korištenje u kućanstvu. 

1. Protiv trljanja nogu

Tijekom ljeta ili prije vježbanja, stavi malo talka između bedara kako bi izbjegla trenje. Koža će ti tako ostati glatka i neće biti popratnih rana i bolova.

2. Protiv smrdljivih cipela

Pospeš li malo talka u smrdljive cipele, on će ukloniti sve 'mirise' - u i oko cipela! Njegovo djelovanje će biti najučinkovitije tijekom noći, a ujutro ćeš samo istresti višak pudera. Jednako vrijedi za tenisice za teretanu, gdje će talk upiti znoj i tenisice će ti mirisati svježije.

Možda vas zanima Isprobala sam Rihannin hit puder i hmm... Rubrika Beauty Beauty

3. Za gušće trepavice

Prije maskare stavi malo talka na trepavice, jer on radi kao primer i daje ti duge i guste trepavice uz bilo koju maskaru. Doduše, pazi da ti ne upadne u oko!

3. Za dugotrajniji make up

Talk se godinama koristi u beauty industriji, pa tako i u obliku pudera koji garantiraju dugotrajniji make up. Ipak, danas je popularniji izbor mica mineralni puder, jer ima sitniji i mekši finiš, pa make up čini manje "praškastim". Talk možeš miješati i s bronzerom ili puderom u prahu da ga posvijetliš. 

4. Za umirivanje suhe kože i tretiranje ekcema

Vjerovala ili ne, ovaj puder hidratizira ekstra suhu kožu, a pomaže i u smirivanju iritirane kože. 

5. Za lakše uklanjanje pijeska

Na pješčanoj plaži se teško namazati kremom za sunčanje ako smo puni pijeska, a posipaš li po tom mjestu talka, pijesak će popadati sam od sebe.

6. Umjesto šampona za suho pranje

Staviš li ga na vlasište, super će upiti masnoće s vlasišta. Ako si brineta, pomiješaj ga s malo kakaa, a ako si crvenokosa s malo cimeta kako se ne bi vidio bijeli trag. Ipak, imaj na umu da ga ispereš odmah sljedeći dan kako ne bi začepio pore.

7. Za osjećaj hladnoće u plahtama

Ljeti te ovaj puder može ohladiti i dati ti osjećaj suhoće za cijelu noć!

8. Za osvježiti garderobu

Ako osjećaš ustajali miris u garderobi, samo stavi malo talka u posudici, on će upiti sve neugodne mirise. Isto će pomoći s tepisima ako ga posuješ po njima, a kasnije ga samo trebaš usisati!

Možda vas zanima Znaš li da postoji micelarni šampon za kosu? Rubrika Beauty Beauty
Photo: thinkstock

Komentari 0