Beauty

Isprobala sam Rihannin hit puder i hmm...

Otkad je Fenty Beauty došao na tržište u rujnu, ne prestaje se pričati o Rihanninim kvalitetnim make up proizvodima. Nabavila sam ih nekoliko, od kojih sam najveća očekivanja imala od pudera - naravno! Kažu, tekući filter u bočici... Evo što ja mislim

Rihanna je odlučila pomesti beauty tržište svojim inovativnim proizvodima s itekako dobrom marketinškom pričom. Naime, ideja iza Fenty Beautyja je da se sve vrti oko kože i toga da budeš najbolja moguća verzija sebe. Jedan od hit proizvoda je neupitno njen puder, Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation o kojem internet ne prestaje brujati, a u prodaji je već skoro pola godine. Ovaj puder predstavlja se kao dugotrajan puder sa srednjom na punu pokrivnost. Kažu da ga odlikuje fantastičan skin-like finiš koji istovremeno djeluje retuširano i na granici je mat i sjajnoga (upravo zato je nazvan soft matte). Ne sadrži ulje i ima čestice koje se prilagođavaju vremenu što znači da bi trebao biti otporan i za vrijeme velike vlage (kao i vježbanja!), a funkcionira tako da se nanese na dobro hidratizirano lice i onda se sam od sebe posuši i matira. Tvrde da se na licu jedva osjeti, a da će izgledati genijalno kroz cijeli dan te povrh svega dolazi u čak 40 nijansi! Što znači da je vrlo mala vjerojatnost da nećeš moći pronaći upravo svoj ton kože. Uz toliko obećanja, naravno da sam "pala" i kupila puder tijekom posljednjeg putovanja u Pariz. 

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Moram priznati da mi prodavačica u Sephori nije odabrala baš idealnu nijansu. Naime, puder bi se trebao nanijeti na dio lica, pričekati da se osuši i zatim pogledati na dobrom svijetu - što nije bio nijedan od uvjeta koje sam ja imala. Završila sam s nijansom "120" i moram priznati da mi je ponešto presvijetla, no može proći kako sveukupno imam blijedu put. Puder se prije korištenja treba dobro protresti, a može se nanositi kistom ili spužvicom (što Rihanna nudi u svom asortimanu, ali naravno, ne trebaš ih kupiti). Prije pudera predlažu da se lice dobro hidratizira, pa sam nanijela izrazito hidratantnu kremu koja je ujedno i primer i nanijela proizvod. Iako je vrlo tekući, brzo se matira na licu pa ga treba nanositi po sekcijama lica i brzo. Za cijelo lice treba mi tri pumpice što je prilično puno, no onda tek dobijem optimalnu prekrivnost. Ono što sam primijetila je da puder zaista ima fantastičan "flawless" izgled i, čudesno, lice s njim djeluje poprilično retuširano iako je i dalje vidljiva tekstura kože. 

Možda vas zanima Ovo je najbolji ružičasti ruž koji sam ikad probala Rubrika Beauty Beauty

Moram priznati da je i zaista dugotrajan i da izgleda dobro u različitim uvjetima, no nakon nekoliko nošenja vidljivije su postale i loše strane. Imam mješovitu kožu, koja ima problem s "adult acne" i povremeno vrlo suhim dijelovima - primijetila sam da mi ovaj puder fenomenalno stoji samo kada mi je koža u dobrom stanju i zaista dobro hidratizirana, inače sve skupa djeluje poprilično loše; puder lako naglašava suhe dijelove, ako ti koža nije dovoljno nahranjena može i malo zatezati, a veće prištiće neće pokriti. Kad smo kod toga - definitivno ima samo srednju pokrivnost koja nije nadogradiva bez da puder postane "cakey". Svakako ga predlažem djevojkama s masnom kožom jer će na njihovom tenu najbolje izgledati, a onima sa suhom kažem veliko NE. 

Cijena pudera je 207 kn ako ga kupuješ na Fentybeauty.com, dok je u Sephori oko 250 kn. Hoću li ga kupiti ponovno? Iskreno, još uvijek nisam sigurna. Neke dane je toliko fantastičan da se ne mogu prestati gledati u ogledalo, a neke dane ga doslovno mrzim. Mislim da ću najbolje procijeniti tek kada potrošim cijelu bočicu...

Ocjena: 3/5  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: miss7

Komentari 0