Beauty

Znaš li da postoji micelarni šampon za kosu?

Micelarna vodica brzo je postala najdraži način čišćenja lica mnogih beauty fanatika, a sada se na tržištu pojavio i sličan čistač za kosu

Najnježniji, a potencijalno jedan od najučinkovitijih čistača kože lica definitivno je micelarna voda. Neke su toliko dobre da i nakon pranja lica vodom imamo potrebu proći njima blazinicom po licu! Micelarna je sada prešla i u maramice za skidanje šminke, koje djeluju jednako kao original, iako su malo lošije za lice kako natežu kožu, a sada su stigli i micelarni šamponi za kosu! U čemu je stvar?

Šamponi za kosu s micelarnom vodom zamišljeni su kao svakodnevni čistači kose. Oni su dovoljno blagi da se mogu koristiti svaki dan, a učinkovito čiste kosu od masnoće i prljavštine. Micelarna u sebi ima molekule koji služe kao magnet za prljavštinu, zato tako dobro čisti i lice, no u šamponu možeš biti sigurna da pritom neće oštetiti boju za kosu ili oslabiti vlas. 

Ipak, oni koji su je već imali prilike probati, kažu kako je ipak prikladnija za tanke vlasi i vlasište koje se normalno masti, jer oni s debljom dlakom i masnim vlasištem imaju prezahtjevnu kosu za tako blag šampon - doduše, ne i ako kosu peru baš svaki dan. Tako da, ako ti se da svaki dan prati kosa, s ovim šamponom se to itekako preporučuje raditi jer održava vlasi i vlasište u balansu i neće potaknuti pretjerano mašćenje - jer, ovako usputno, većina dolazi bez sulfata, parabena i silikona. Idilično, zar ne?  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

1. Charles Worthington Everyday Gentle Micellar Shampoo - 52 kn (Boots.com); 2. Redken Clean Maniac Clean-Touch Micellar Shampoo - 87 kn (Feelunique.com); 3. Kérastase Aura Botanica Bain Micellar Shampoo - 163 kn (Feelunique.com)

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0