Beauty

Ovo su 3 najčešće greške koje radimo pri pranju kose zbog čega nam nije bujna i zdrava

  • Pogrešna njega kose poništit će sve korisno što za nju činimo
  • Temperatura vode jako je važna za njezino pravilno pranje
  • Griješiti možemo i s količinom proizvoda koje nanosimo, osobito dok je kosa mokra

Njega kose izuzetno je važna, ali nije pritom riječ samo koju vrstu šampona ili ulja koristiti. Međutim, ako se kosa njeguje na pogrešani način, nismo puno postigle.

Pritom nije riječ samo o vrsti proizvoda koje koristimo jer griješiti možemo i tijekom sasvim uobičajene rutine. Zato se pogreške mogu pronaći već prilikom prvog nanošenja šampona.

1. Kosu peremo u lošim uvjetima

Osim što prilikom pranja kose možda i prečesto nanosimo šampon i još je k tome prečesto u tjednu peremo, još je jedna velika greška pranje pretoplom vodom. Naime, kosa se na temperaturi od 38 stupnjeva oštećuje i puca. Zato se preporuča da se kosa od šampona ili od regeneratora ispire hladnom vodom ili barem na temperaturi nižoj od spomenute. Rezultat će biti zdrava i sjajna kosa.

Možda vas zanima Kako da tvoja kosa dobije više volumena? Treba ti samo jedan kuhinjski predmet... Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Stiliziramo kosu dok je mokra

Kosa i tjeme nježno su područje, osobito pri dodiru s vodom. Budući da se sastoje od više slojeva, gornji prilikom pranja postaje osjetljiv na dodir i vrućinu. Zato se ne preporuča niti češljanje mokre kose, baš kao ni stiliziranje gelom, sprejem ili sličnim preparatima. Četku se savjetuje koristiti na suhoj kosi, što znači i netom prije pranja jer pritom možemo koristiti i više ulja za raščešljavanje bez brige o tome hoće li nam kosa ostati masna.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

3. Koristimo previše proizvoda za njegu

Iako je maska ili pak ulje za kosu izuzetno preporučljivo, s njima se ne treba pretjerivati. Osobito je to štetno kad sve preparate odlučimo koristiti isti dan pri čemu to za vlasište i kosu može biti previše. Ako baš ne možemo bez regeneratora i primjerice ulja, stručnjaci predlažu da svi proizvodi budu barem iz iste linije. Osim toga, oni se nanose tek na vrhove pa tako barem vlastište može odmoriti. 

Možda vas zanima Kasniš, a kosa ti je užasna? Uz ovih 6 trikova brzo ćeš imati super frizuru Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0