Beauty

Ove beauty savjete nikada nemoj slijediti - čak i ako ti se čine dobri

  • Bilo na Facebooku, Instagramu ili TikToku - društveni mediji prepuni su brojnih beauty savjeta koje volimo oponašati
  • Međutim, nisu svi savjeti dobri 
  • Dapače, neke od njih definitivno ne treba slijediti

U današnje digitalno vrijeme sve nam je dostupno nakon nekoliko klikova mišem uz računalo i Internet. Stoga nije ni čudo da je mreža prepuna raznih savjeta, pa tako i onih (itekako masovne) beauty industrije. Ali, ne treba slijepo oponašati razne savjete raznih „stručnjaka“. Ako si naletjela na ove beauty savjete, definitivno bi ih odmah trebala zaboraviti. 

1. Tamni lipliner (olovka za usne)

Ono što je bio pravi trend u 90-ima, danas je pravi promašaj: olovka za usne za nijansu tamnija od ruža za usne. Vidljiva olovka za usne vjerojatno je najveći beauty promašaj, jer jednostavno izgleda umjetno. Danas više volimo prirodnost, a ne usne umjetnog izgleda. Zato je ovo jedan od najgorih savjeta za ljepotu ikad!

via GIPHY

2. Obriješ pa si nacrtaš obrve

Nažalost, mnoge žene to još uvijek čine: potpuno obriješ obrve, a zatim ih ponovno nalakiraš olovkom. Čak i ako u početku zvuči kao dobar plan, jer su obrve tada upravo onakvog oblika kakav želimo, trebala bi ih ostaviti na miru. Naime, 2021. godine prirodnost će biti na vrhu popisa za beauty trikove - a budimo iskreni, nacrtane obrve ne izgledaju prirodno! Guste obrve nevjerojatno su moderne otkako je Cara Delevingne osvojila modne piste.

sijeda kosa Možda vas zanima Pramenovi i sijeda kosa: kad su "da", a kad najgore što si možeš učiniti Rubrika Beauty Beauty

3. Zagrijavanje uvijača za trepavice

Ideja o zagrijavanju uvijača za trepavice fenom zapravo nije toliko loša. U krajnjoj liniji, djeluje poput svojevrsnog glačala za ravnanje koje bi dlačice trebalo dovesti u pravi oblik. Ali, budi jako pažljiva! Trepavice su puno osjetljivije od dlaka na glavi. Lako se mogu zalijepiti ili čak „prerezati“ ako dobiju previše topline. Stoga radije zaboravi ovaj savjet, jer djeluje i bez topline.

via GIPHY

4. Ne smije se nanositi krema na masnu kožu

Ovo je vjerojatno najveći mit među savjetima za uljepšavanje: ako imaš masnu kožu, ne bi trebala nanositi kremu na nju. Zapravo, zvuči prilično logično, jer je koža ionako već dovoljno masna. Ako imaš masnu kožu, nedostaje joj vlage, zbog čega tvoje uljne žlijezde pokušavaju nadoknaditi gubitak. Stoga slobodno nastavi koristiti hidratantnu kremu za normalizaciju kože i stvaranje ulja na koži.

5. Previše čišćenja

Prije nego što se našminkaš, želiš ponovno dobro oprati i istrljati lice? Naravno da je dobro temeljito očistiti kožu, ali budi oprezna. Naime, ako previše trljaš i pereš lice, može se dogoditi da ukloniš i prirodni zaštitni sloj kože. Ulja koja tvoja koža proizvodi važna su kako bi se spriječilo isušivanje. Stoga bi trebala biti oprezna te koristiti proizvode koji nisu preintenzivni i ne oštećuju zaštitni sloj. Nikada ne smiješ zaboraviti nanijeti kremu na lice.

via GIPHY

Možda vas zanima Donosimo četiri savjeta uz koje će tvoj trepavice biti bujne, sjajne i zdrave Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pinterest

Komentari 0