Beauty

Vrijeme je da proučiš i ispraviš ove 3 pogreške s ružem za usne koje rade gotovo sve žene

  • Koliko često koristiš ruž za usne?
  • Vjerojatno sada nešto manje – pošto moramo često nositi masku
  • A sad je stoga vrijeme da proučiš ove tri najčešće pogreške pri nanošenju ruža za usne

Ruž za usne nije tek samo jedna vrst make-upa. Čim ga stavimo već se osjećamo drugačije. Poboljšava nam raspoloženje, privlači poglede i savršeni je pratitelj u umornim i stresnim danima. Osobito kad je ruž sjajan, onda skreće pogled sa umornih očiju i odmah izgledamo svježije i budnije. Međutim, pri nanošenju se mogu prišuljati mnoge pogreške koje će uništiti savršeni ruž. Zato pazi na sljedeće tri stvari…

via GIPHY

1. pogreška: Ne koristiš primer za usne

Primer ne priprema samo našu kožu na make-up i naše trepavice na sjenilo, nego postoje posebni primeri za usne - koji trebaš koristiti prije nanošenja ruža za usne. Oni se brinu za to da će ruž za usne biti intenzivniji te će istaknuti boju. Osim toga, takoreći neutralizira usne. Ako su previše masne ili suhe i ruž za sune se inače ne bi držao, primer će se pobrinuti za jednostavno nanošenje.

Možda vas zanima Prijavi se za avanturu! Čeka te besplatni šoping u Designer Outletu Croatia i modna suradnja s Markom Grubnićem Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

2. pogreška: Ne koristiš olovku za usne

Nakon primera trebaš nanijeti olovku za usne. Preskačeš taj korak? Onda ti se ruž za usne vjerojatno ne drži toliko dugo koliko bi mogao. Naime, olovka za usne pobrine se da ruž ostane tamo gdje mu je mjesto: naime, na našim usnama. Bez lijepog obruba može se dogoditi da ruž za usne nakon nekoliko sati „iscuri“ prema gore ili prema dolje. Kad nanosiš olovku za usne važno je da to ne radiš u jednoj liniji. Tako će izgledati kao „okvir“. Radije nanesi olovku malo na usne te ispuni gornju polovicu usne. Kad naneseš ruž za usne, nastat će harmonična ukupna slika, a olovka i ruž će se fino povezati.

via GIPHY

3. pogreška: Zaboraviš na kut usana

Nije baš lako pogoditi usko mjesto između gornje i donje usne, ali izgled će biti savršen kad kompletne usne – uključujući i kut usana – imaju boju. Kako bi to lakše napravila, možeš koristiti tanki kist ili ga obojati olovkom za usne.

Možda vas zanima 3 beauty-trika iz kućne radinosti koji pomažu protiv podbuhlih očiju Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0