Beauty 23. srpnja 2020.

Iznenadit ćeš se kad otkriješ koji je to jedan od najkorisnijih ljetnih makeup pomoćnika

Avon.

Tajna svježeg besprijekornog izgleda leži u pametnom prekrivanju i konturiranju nesavršenosti lica. Kako su i temperature vani više, nastojimo ne pretjerivati s količinom korištenih proizvoda, te je kvalitetan korektor najbolji izbor. Sigurno je jedan od najkorisnijih makup pomoćnika, jer pravilno odabran korektor će s lakoćom osvježiti tvoj izgled i sakriti nesavršenosti koje želiš prikriti. Kako odabrati savršen korektor za sebe, ali i kako ga pravilno koristiti?

Odabir nijanse

Za pravilan odabir nijanse, prvo treba odrediti podton kože:

HLADAN: Ljubičaste vene na podlaktici, prirodno roza obrazi. Koža lako izgori na suncu. Srebrni nakit je vaš odabir. Najbolje pristaju Medium, Light i Fair nijanse korektora.

NEUTRALAN: Ljubičaste i zelene vene na podlaktici. Koža na suncu postepeno tamni. Stoji vam i zlatni i srebrni nakit. Najbolje pristaju roza, pinky nijanse korektora.

TOPLI: Zelene vene na podlaktici. Žučkasta nijansa kože. Odabirete zlatni nakit. Najbolje pristaju zlatne, smeđkaste nijanse korektora.

 | Autor: Avon Avon

Za odabir idealne nijanse za baš vaš ton kože, koristite test “3 linije” i to na dnevnom svjetlu:

  • Od svih nijansi odaberi 3 za koje smatraš da bi ti odgovarale.
  • Među njima svakako daberi 1 svjetliju i 1 tamniju nijansu.
  • Nijanse nanesi duž brade i vrata, u linijama prema dolje.
  • Nijansa koja nije vidljiva ili je najmanje vidljiva je ona koju tražiš.

Savjet više: Dobro je pričekati da se korektor u potunosti osuši kako bi odabrala najispravniju nijansu.

Kako nanositi korektor?

  1. PREKRIVANJE

Prekrij tamne podočnjake, crvenilo i nepravilosti nanoseći korektor direktno s aplikatora. Nježno tapkajući spoji ga s kožom. Korektor možeš utapkati i prstom, ali idealno je vlažnom preciznom spužvicom ili kistom za korektor.

 | Autor: Avon Avon

  1. KONTURA I POSVJETLJIVANJE

Prije nanošenja podloge za lice, nanesi odgovarajuću nijansu korektora na podočnjake i ostale nepravilnosti na licu. Nakon podloge, nanesi svijetliji korektor na područja koja želiš istaknuti poput: jagodičnih kostiju, sredine nosa, središnjeg dijela čela.Tamniju nijansu nanesi na područja koja su prirodno u sjeni: obje strane nosa, ispod jagodničnih kostiju.

 | Autor: Avon Avon

3. OBLIKOVANJE USANA

Nanesi korektor duž ruba usana kako bi dodatno naglasila oblik usana, osobito ako nosiš tamniji ruž. Tako također možeš ispraviti greškice prilikom nanosa ruža.

 | Autor: Avon Avon

 | Autor: Avon Avon

Ne zaboravi da i ovi vrući dani stavljaju na test kvalitetu tvog korektora. Odluči se za postojanu dugotrajnu formulu, otpornu na znoj i vlažnost, a laganu i prozračnu, poput Avonovog Power Stay korektora dostupnog u čak 6 nijansi. Iskoristi blagodati jednog od najkorisnijih makup pomoćnika, jer pravilno odabran korektor će s lakoćom osvježiti tvoj izgled i sakriti nesavršenosti. I uživaj u potpunosti u novom ljetnom danu!

 

Komentari 0