Beauty
sijeda kosa

Pramenovi i sijeda kosa: kad su "da", a kad najgore što si možeš učiniti

  • Pažnja, pažnja! Ako imaš sijedu kosu, svakako bi trebala izbjegavati ovu ozbiljnu pogrešku
  • Naime, donosi ti više štete nego koristi
  • No, to ne znači i da žene sa sijedim vlasima ne maštaju o pramenovima. Ovo je rješenje...

Sijeda kosa se napokon riješila negativne reputacije i danas je mnoge žene s ponosom nose. Srebrni i sivi pramenovi sada se čak smatraju trendovskom boje kose. Ali, što ako nisi ljubiteljica nove boje kose koja se pojavljuje prirodno u nekim godinama? Ili bi nešto promijenila, malo "začinila" svoju sijedu kosu? Može, zašno ne? No, postoji jedna stvar koju bi apsolutno trebala izbjegavati: pramenovi.

Možda vas zanima Ove žene htjele su obojati sijedi izrast, ali frizer je imao bolji plan. Pogledaj šokantan rezultat! Rubrika Life&style Life&style

Zašto su pramenovi loši za sijedu kosu

Premda se na prvi pogled pramenovi čine učinkovitim rješenjem za dodavanjem malo živahnosti kosi uz pomoć nove boje, izbjegavaj ih kad god je to moguće. George Papanikolas, frizer poznatih i slavnih, objašnjava da stavljanjem pramenova možeš oštetiti svoju prirodnu boju, a usto i stvoriti  i stvoriti potpuno neprirodan kontrast svojoj boji kose. Srećom, to ne znači da se u potpunosti moraš odreći boje.

Svijetla boja umjesto pramenova

Papanikolas savjetuje ženama, koje prirodno imaju tamniju kosu, da je cijelu oboje u neku svijetlu nijansu, a zatim joj pramenovima kose daju veću dimenziju laganom igrom boja. Sijeda kosa će biti prikrivena, a superfini pramenovi će frizuru učiniti izražajnom. Prirodne plavuše, međutim, mogu kosu koja je počela uvelike sijediti naglasiti svijetlim pramenovima.

via GIPHY

Ako nemaš vremena za odlazak u frizerski salon, zvjezdani frizer preporučuje upotrebu polutrajnih proizvoda, poput sprejeva za kosu ili pudera u boji za prekrivanje sivih korijena.

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Instagram@silver.isthenew.black
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    woooow, topla voda je otkrivena