Beauty

Kao lutka! 11 savjeta koji će ti pomoći da vizualno povećaš oči

  • Možda ovih dana nismo po božićnim partyjima, ali to ne znači da se ne želimo uljepšavati
  • Zato imamo super savjete za predivne oči
  • Vizualno će ih povećati, a tvoj pogled će zablistati

 

Velike oči možda su i najzaslužniji dio lica kada se odlučuje o ljepoti. Da, da, bitan je sklad, proporcije, ali ipak su oči ogledalo duše, a kada su velike odašilju poruku o zdravlju, poželjnosti, mladosti. Naravno, nije nam svima priroda dala ogromne oči Anne Hathaway (a katkad smo i sami krivi za podočnjake ili podbuhle oči), ali pravilnom njegom i trikovima sa šminkom možemo ih povećati i učiniti ljepšima. 

1. Smanji vrećice ispod očiju. Jutarnju otečenost otjeraj ledenim osvježenjem - od umivanja lica ledenom vodom s krastavcima (trik Kate Moss) do tapkanja hladnih kapi za oči oko natečenog područja (savjet MAC-ove vizažistice).

2. Tamne kolobare učini svijetlijima. Tamni krugovi oko očiju tvoje će oči staviti u drugi plan. Ispravi to koristeći svijetli korektor, nijansu svjetliji od tvojeg pudera. Bitno je i kako ga nanosiš, zato se pobrini da korektor naneseš u obliku slova "V".

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića
3. Uvijek uvijaj trepavice. To će ih u trenu podići, a time i povećati tvoje oči. Ne boj se investirati u nešto skuplji uvijač s obzirom na to da ćeš ga moći bezbrižno koristiti zauvijek, a potrošen novac će ti se vratiti kroz - komplimenate.

4. Koristi svijetlu olovku na donjem kapku. Dok će ti crna olovka za oči zatvoriti oko, bijela ili neutralna nude nijansa dodatno će oči povećati i otvoriti.

5. Konturiraj nabor u kapku. Baš kao što na obraze stavljaš rumenilo kako bi ih definirala, tamnija nijansa sjenila u naboru kapka oka datiće očima oblik.

6. Osvijetli unutarnji kut oka. Mala količina svjetlucavog sjenila ili highlightera u unutrašnjem kutu oka te ispod luka obrva tvoje će oči učiniti većim i širim.

7. Uokviri oči. Nikad ne podcjenjuj važnost i moć dobro oblikovanih obrva. One su presudne za izraz tvog lica i okvir su očima! Zato ih oblikuj kod kozmetičara ili trikom češljanja obrva prema gore dodatno otvori oči.

8. Koristi maskaru koja produžuje trepavice. Maskara je doista čaroban štapić kojim ćeš znatno povećati oči, ali je bitno znati izabrati onu koja će ti najviše laskati. Za vizualno veće oči, biraj onu koja produžuje, a ne onu za volumen. Za još bolji efekt, na vanjski dio trepavica dodaj nekoliko ekstenzija kako bi dobila oblik mačjih očiju.
 

9. Iscrtavaj tanke crte. Tajna je u načinu korištenja tuša za oči. Jako je bitno da linija na unutarnjem djelu oka bude jako tanka i što bliže rubu trepavica. Liniju postepeno podebljavaj prema vanjskom dijelu oka.

10. Gore i van. Liniju produlji tako da koristiš tehniku "gore i van". Tako ćeš dobiti onaj čuveni look mačjeg oka koji, čini se, nikad neće prestati biti favorit.

11. Oči vole plavo. Ako stvarno želiš istaknuti oči, isprobaj plavi tuš za oči s kojim će tvoje bjeloočnice izgledati još svjetlije.

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?



 
Photo: None

Komentari 0