Beauty
Maska od gline

Maske za lice s glinom odlična su pomoć za postizanje savršeno čistog i blistavog tena

  • Miteseri, proširene pore i masna koža samo su neke od briga problematičnog tena
  • Maske s glinom u tom su slučaju spretno rješenje koje matira kožu i miče višak masnoće s njene površine
  • Njihov protuupalni efekt smirujuće će djelovati i na kožu sklonu aknama, stoga danas donosimo devet maski s glinom koje vrijedi isprobati!

Maske za lice imaju brojne benefite, ovisno o tipu kože te ju treba promišljeno izabrati kako bi targetirala problematična područja na koži. Od mitesera i akni, proširenih pora do osjetljive ili masne kože, problemi s kojima se naša koža susreće su različiti te je svakom tipu kože potrebna drugačija njega. 

maska od gline | Autor: Instagram @caudalie Instagram @caudalie maska s glinom

Masna koža i koža sklona aknama posebno su problematične, a budući da su maske s glinom poznate posebno po svojoj moći upijanja viška masnoće, smatraju se dobrim izborom za davanje mat teksture koži i rješavanje viška masnoće, dok će na koži sklonoj aknama djelovati protuupalno. 

maska od gline | Autor: Instagram @youthtothepeople Instagram @youthtothepeople maska za lice s glinom

Neke maske s glinom mogu djelovati isušujuće te ih stoga posebno osobe s osjetljivom kožom moraju koristiti pažljivo te obratiti pozornost da sadrže umirujuće i nježne sastojke poput niacinamida, kamilice ili aloa vere.

Možda vas zanima Slaba kosa i nokti, blijedo lice i čest umor znak su da ti nedostaje jedan važan mineral Rubrika Beauty Beauty

Moć ovakvih maski je u njihovim snažnim i djelotvornim sastojcima te ih zato vrijedi uvrstiti u skincare rutinu. U nastavku donosimo devet prijedloga maski za lice s glinom!

SkinCeuticals Clarifying Clay maska

Ova piling maska koja sadri mješavinu pet kiselina nježno otapa mrtve stanice kože i zaglađuje hrapave dijelove kože te ostavlja blistav i sjajan ten, a pomaže i smanjiti pojavu akni. Bentonit i kaolin gline koje sadrži pročišćuju kožu, smanjuju proizvodnju masnoća i čepljenje pora. Zbog ovih snažnih sastojaka koji mogu pretjerano isušiti kožu, maska sadrži i umirujuće i hidratizirajuće sastojke poput aloa vere i kamilice.

maska za lice od gline | Autor: lookfantastic.com lookfantastic.com SkinCeuticals, Clarifying Clay maska, (571,79 kn)

Cetaphil DermaControl Purifying Clay maska 

Cetaphil je brend poznat po koncentraciji na osjetljivu kožu i proizvodima koji brinu o tom tipu kože te ne izazivaju iritacije. Zato ova maska s glinom sadrži dodatne hidratizirajuće sastojke poput glicerina, petrolatuma, shea maslaca i ulja avokada kako bi osjetljiva koža ostala hidratizirana. Ekstrakt jabuke dodatno pomaže kod nježne eksfolijacije, rješavanja mrtvih stanica kože i suhih područja. 

maska za lice od gline | Autor: iherb.com iherb.com Cetaphil, Pro Derma Control Purifying Clay Beauty maska, (210,62 kn)

Charlotte Tilbury Goddess maska s glinom

Obožavani brend koji osim vrhunskih makeup proizvoda ima i skincare linije kožu uvijek održava savršeno sjajnom, a sjaj, iako se može postići makeupom, uvijek najprije dolazi od pravilne njege kože. Španjolska glina koju sadržava ova Charlotte Tilbury maska izvlači nečistoće i ulje iz kože te obnavlja hidrataciju i omekšava kožu, a potiče i proizvodnju kolagena i elastina u koži. 

maska za lice od gline | Autor: Charlotte Tilbury Charlotte Tilbury Charlotte Tilbury, Goddess Skin maska od gline, (369,94 kn)

Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing maska

Ova snažna maska za lice odlično djeluje na koži sklonoj aknama. Sadrži bijelu amazonsku glinu te je iznimno učinkovita kod upijanja viška masnoće te izvlačenja nečistoća iz pora u samo desetak minuta. Umanjene pore i zamatirana tekstura kože zagarantirani su rezultati nakon korištenja ove maske.

maska za lice od gline | Autor: KIEHL'S KIEHL'S Kiehl's, Rare Earth Deep Pore Cleansing maska, (258,00 kn)

Caudalie Vinopure Purifying maska s glinom

Ova maska brenda Caudalie koncentrira se na čišćenje začepljenih pora i micanja mrtvih stanica kože za smanjenu vidljivost proširenih pora i blistavi, čišći ten. Koristi polifenole iz sjemenki grožđa za smanjenje proizvodnje masnoća, glinu za čišćenje nečistoća i kofein za svjetliji i blistaviji izgled kože. 

maska za lice od gline | Autor: lijepa.hr lijepa.hr Caudalie, Vinopure Purifying maska, (205,40 kn)

Youth to the People Superclay Purify + Clear Power maska

Maska Superclay Purify + Clear obogaćena je iznimno moćnim sastojkom niacinamidom koji djeluje na smanjenje vidljivosti pora, pomaže držati akne pod kontrolom, a blagotvorno djeluje i na hiperpigmentaciju te reguliranje ulja. Uz sve odlične prednosti koje pruža niacinamid, maska sadrži i beta hidroksi kiseline te kaolin glinu koje snažno djeluju na čišćenje kože.

maska za lice od gline | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Youth to the People, Superclay Purify + Clear Power maska, (264,24 kn)

Mara Volcanic Sea Clay Detox maska

Mara Volcanic Sea Clay maska sadrži uobičajene gline, kaolin i bentonit, ali je dodatno obogaćena zanimljivim sastojcima poput vulkanskog pepela s otoka Jeju u Južnoj Koreji, koji sadrži enzime koji se bore protiv akni, upijaju ulje te zatežu kožu. Osim pepela, sadrži i alge, koje su pune hranjivih sastojaka i osvježavaju kožu.

maska za lice od gline | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Mara, Volcanic Sea Clay detox maska, (400,14 kn)

Sisley-Paris Radiant Glow Express maska

Većina maski s glinom ipak ostavlja na koži osjećaj zategnutosti, koji ne odgovara svima. Zato je tu ova Sisley-Paris maska! Iako dosta luksuzna opcija, nježna kremasta tekstura maska pružit će koži detoks bez nepoželjnog zatezanja, stoga je mnogima omiljen izbor. Obogaćena je crvenom glinom i mješavinom esencijalnih ulja te ekstraktima biljaka.

maska za lice od gline | Autor: Douglas Douglas Sisley, Radiant Glow Express maska za lice, (855,00 kn)

Erno Laszlo Pore Cleanse Clay maska

Nježna i umirujuća, Erno Laszlo maska s glinom dobar je izbor za osobe s osjetljivom i suhom kožom koji se bore s aknama te im je potrebno dubinsko čišćenje. Uz bentonit i kaolin glinu, sadrži i kalamin te hidratizirajuće sastojke koji zajedno umiruju kožu i omogućuju neiritirajuće dubinsko čišćenje.

maska za lice od gline | Autor: Nordstrom Nordstrom Erno Laszlo, Pore Cleanse maska od gline, (421,94 kn)

Možda vas zanima Uchka je hrvatski brend vrhunske craft kozmetike čija nas je filozofija oduševila Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock

Komentari 0