Beauty
niacinamid

Sve o niacinamidu, moćnom sastojku koji pročišćuje i posvjetljuje kožu

  • Uz retinol, vitamin C i hijaluronsku kiselinu, niacinamid je svakako sastojak koji je trenutno posebno tražen za potrebe vrhunske njege kože
  • Vidljivo poboljšana tekstura i ten kože, smanjene pore i hiperpigmentacija te dodatna hidratacija samo su neke od odličnih načina na koje niacinamid djeluje na kožu
  • Donosimo što je zapravo niacinamid, kako višestruko može pozitivno utjecati na kožu te najbolje načina kako ga koristiti, kao i proizvode s niacinamidom

Niacinamid, odnosno vitamin B3, jedan je od onih sastojaka koje možemo pronaći u svim vrstama proizvoda za njegu kože, od krema i seruma do proizvoda za čišćenje lica, a čest je sastojak i u kremama za područje oko očiju, a smatra se i jednim od najvažnijih rješenja za razne probleme i nepravilnosti na koži.

Niacinamid je sastojak u trenutnom nekim od najpopularnijih proizvoda za njegu kože, koji su postali i viralni na društvenim mrežama, poput Watermelon Niacinamide Dew Drops iz Glow Recipea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glow Recipe (@glowrecipe)

Što je niacinamid?

Niacinamid, poznat i kao nicotinamide, vitamin je koji je topljiv u vodi te se ne proizvodi u tijelu, već ga raznim proizvodima moramo unositi u naš organizam, stoga se često uvrštava u razne proizvode za njegu kože.

niacinamid | Autor: Fenty Beauty Fenty Beauty Fenty Skin Fat Water Niacinamide Pore-Refining toner serum s Barbados višnjom

Ovaj super sastojak, specifičan oblik vitamina B3, prema stručnjacima, koji ima nevjerojatnu moć obnavljanja, može pomoći kod posvjetljivanja kože, čišćenja nečistoća i nepravilnosti, smanjenju finih linija i bora. Niacinamid djeluje i na smanjenje vidljivosti pora i hiperpigmentacije te pomaže hidrirati kožu i zaštititi njenu barijeru, a djeluje i kao antioksidans, limitirajući štetu koju mogu izazvati slobodni radikali.

Zbog protuupalnih karakteristika vitamina B3, niacinamid pomaže i kod smanjenja crvenila kože, stoga je siguran i za korištenje i na osjetljivoj, iritacijama sklonoj koži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Ordinary (@theordinary)

Kako koristiti niacinamid?

Najveći učinak niacinamida postiže se topičkim nanošenjem na kožu, u obliku kreme, losiona ili seruma, formule koja će dulje ostati na koži i što će koža upiti.

Niacinamid je snažan sastojak koji pomaže obnovi kože te joj pruža hidrataciju i sjaj, no potrebno ga je, kao i sve aktivne sastojke, koristiti s oprezom te potražiti proizvode s manjom koncentracijom vitamina B3 kako ne bi došlo do iritacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glow Recipe (@glowrecipe)

Za maksimalan učinak niacinamida kod borbe s hiperpigmentacijom, preporučuje se korištenje ovog sastojka u kombinaciji s drugim sastojcima koji djeluju na posvjetljivanje kože, poput kojične kiseline. Za opće zdravlje kože te jačanje barijere kože, niacinamid je poželjno spojiti s aktivnim sastojcima poput peptida, ceramida i hijaluronske kiseline kako bi se povećao ukupni učinak.

Kolagen Možda vas zanima Kolagen kao dodatak prehrani čini čuda za kožu, no treba pripaziti na ovih 7 mogućih učinaka Rubrika Beauty Beauty

Proizvodi s niacinamidom

Fenty Skin Fat Water Niacinamide Pore-Refining toner serum s Barbados višnjom

Ovaj proizvod iz Fenty Skina spaja učinkovitost seruma i tonera u jednom koraku. Niacinamid djeluje na sužavanje pora i pomaže umanjiti hiperpigmentacijske mrlje te ujednačava ten i teksturu kože, bez oduzimanja hidratacije.

niacinamid | Autor: Fenty Beauty Fenty Beauty Fenty Skin Fat Water Niacinamide Pore-Refining toner serum s Barbados višnjom, (300,00 kn)

Glow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops

Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops hidratantne su kapi s niacinamidom koje će na koži stvoriti poseban sjaj. U kožu će unijeti vitamine i hidrataciju te učiniti da koža sjaji iznutra. Predivan sjaj koje pružaju ove kapi, koje su još nazvane i "prvim skin care highlighterom" idealna su podloga za makeup!

niacinamid | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Glow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops, (263,50 kn)

Paula's Choice 10% Niacinamide Booster

Ovaj visoko koncentrirani booster s čak 10% niacinamida pomaže smanjenju izraženosti pora te diskoloracije, dok antioksidansi djeluju na stvaranje vidljivo ujednačenog tona i teksture. Formula ovog seruma lagana je poput vode te je idealna za miješanje sa serumom ili hidratantnom kremom.

niacinamid | Autor: superskin.hr superskin.hr Paula's Choice 10% Niacinamide Booster, (393,00 kn)

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% tretman za njegu lica

Snažna formula iz Ordinaryja s vitaminima i mineralima djeluje protiv nesavršenosti kože. Niacinamid, odnosno vitamin B3 smanjuje pojavu nesavršenosti na koži te nečistoće. 

niacinamid | Autor: Douglas Douglas The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Tretman za njegu lica, (54,90 kn)

La Roche-Posay Retinol B3 serum

Ovaj serum brenda La Roche-Posay pomaže koži da trenutno izgleda glađe i blistavije, a korištenjem ovog seruma koža postupno obnavlja čvrstoću te se ispravljaju znakovi fotostarenja, poput dubokih bora, tankih linija te neujednačenog tena.

niacinamid | Autor: mandispharmljekarne.hr mandispharmljekarne.hr La Roche-Posay Retinol B3 serum, (274,63 kn)

Skintegra Tria Light krema

Skintegrina krema s niacinamidom namijenjena je normalnoj do masnoj koži sklonoj prištićima i komedonima. Ujednačava ton i teksturu kože, a niacinamid djeluje protiv akni i smanjuje postupalne mrljice. Kontinuiranim korištenjem tekstura i ton kože se ujednačuju.

niacinamid | Autor: dm dm Skintegra Tria Light tretmanska krema za normalnu do masnu kožu sklonu nesavršenostima, (159,90 kn)

Možda vas zanima U njega se kunu i dermatolozi: retinol dokazano pomlađuje kožu, a evo kako i zašto Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @glowrecipe

Komentari 0